'Bir savaşın içindeyiz. Gizli servislere dikkat!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Türkiye'de eş zamanlı çıkan orman yangınlarının perde arkası masaya yatırıldı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE BÜYÜK YANGINLAR GÖRÜLDÜ AMA BİRÇOK BÖLGEDE KAPSAMLI VE KOORDİNELİ ŞEKİLDE ÇIKAN YANGINLAR GÖRÜLMEDİ"

Metehan Demir, "120 civarından fazla yangından bahsediyoruz. Canla başla yardım isteyenlerin tamamına da helal olsun. Elinden bir şey gelen herkesin ortaya koyduğu çabaya helal olsun. Rakama bakıldığında bunların hepsi kasıtlı. Çocukların çıkardığı söyleniyor, nemin ve rüzgarın etkisi de var ama Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir yangın görülmedi. Büyük yangınlar görüldü ama aynı anda birçok bölgede çok kapsamlı ve koordine şeklinde çıkan yangınlar görülmedi. Bunlar zaman zaman maalesef eskiden Yunanistan'ın başvurduğu kirli yollardan bir tanesiydi. Kulaklarımla duymuştum. Artık o boyutu da geçtik. Bu noktada bizim ne yapacağımız. ülke yanıyor, hepimiz suçluyuz. Ülkece sinirlerimiz çok bozuk, kimse kimseye güvenmiyor. Tema'ya bağışlar yapılıyor, biri ellerinden alınacakmış diyor. Uçak, helikopter meselesinde her orman yangının da, her doğal faciada sürekli bu Türk Hava Kurumu uçaklarını konuşmak zorunda mıyız? Önemli olan fidan seferberliği muazzam bir şey, önemli olan diktiğimiz fidanları yakmadan yeşertebilmek. Ne gerekiyorsa yapılsın. Herkes birbirine saldırıyor. Hepimiz suçluyuz. 6 gün oldu. 120 civarında bölgeden aynı zamanlarda başlayan geniş kapsamlı yangınlardan bahsediyoruz. Manavgat Belediye Başkanı'nın paylaşımlarını görünce gözlerim doldu. Uyarısında, 'Benim adımı kullanarak para ya da yardım isteyerek sizi dolandırmak isteyenlere karşı dikkatli olun' diyor. Bu kadar alçaklık olabilir mi? Ülke yanıyor, dolandırıcılar milleti dolandırıyor. Bu çok büyük vatan hainliğidir.

'Bir savaşın içindeyiz. Gizli servislere dikkat!'

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI ÇOKTAN BAŞLADI"

Üçüncü Dünya Savaşı çoktan başladı. Pandeminin etkilerine, bitmeyen varyantlara, İngiltere'de Amerika'da yapılan açıklamalara bakın. Bir gizli silahtan bahsediliyor. Sonic dalgalarla yapılan, bilişsel sis yaratıp sonic saldırılar yapan silahlar... Hiç görmüyorsunuz, beyinsel olarak travmalar, ağır psikolojik hasarlar yaratacakmış. Burun kanaması, baş dönmesi bilinçsizlik, şuursuzluk gibi silahlar yaratan çeşitli yerlerde devreye sokulacakmış. Öte yandan ekonomik kriz korkunç sallıyor. Önümüzdeki dönemde nasıl virüslerin geleceğine dair belirsizlik var, aşı olanlar ve olmayanlar arasında ciddi gerginlik var. Dünyada görülmedik seller, meteorolojik olaylar ve hava olayları yaşanıyor. Bunları yan yana koyduğumuzda daha neler olabilir? Afrika, Asya bitik durumda, salgın hastalıklar, açlık, kuraklık... Koca göller kuruyor. Orman yangınları görülmedik boyutlarda yaşanıyor. Aslında bizim görmediğimiz bir dünya savaşı başladı. Bu kadar şeyin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Wuhan'da çıkan virüsün nereden çıktığı bile belli değil. İnsanlık oradan oraya savuruluyor. Bunları alt alta koyduğumuzda biz çok ciddi bir savaşın içindeyiz. Bu savaşta akıllı ülkeler ön plana çıkıp kendini kurtaracak. bin tane de düşmanımız var, ekmeklere yağ sürecek şekilde birbirimize karşı muazzam bir ortam hazırlıyoruz. Herkes hata üzerine hata yapıyor. Yaklaşan bir deprem tehlikesi olduğu da hatırlatılıyor, onu unutmayalım.

'Bir savaşın içindeyiz. Gizli servislere dikkat!' - Resim : 2

"ORMAN YANGINLARININ SABOTAJ OLDUĞUNA DAİR ÇOK KUVVETLİ İHTİMALLER VAR"

Sabotaj olup olmadığıyla ilgili hem MİT hem de emniyetin birimleri ortak çalışmayla bu noktalarla yangınların çıkış sebepleri, şüpheli hareketleri, olayların geçmişiyle ilgili tüm kapsamlı çalışmaları inceleyen bir birim var. Aynı anda çıkan orman yangınlarının sabotaj olduğuna dair çok kuvvetli ihtimaller var. PKK'nın yanı sıra bu ülkede zaten mevcut siyasi kamplaşmaya çok mahir yabancı servisler var. Bu servisler Türkiye'nin dikkatinin dağılması için bugüne kadar çok çabaladılar. Bu konuları da gözardı etmeyelim. PKK'nın yanı sıra olan yapılanmalara ve örgütlere bakmak lazım." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Bir savaşın içindeyiz. Gizli servislere dikkat!' ile ilgili etiketler Metehan Demir orman yangınları sabotaj

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.