Bir Ruşen Çakır haberi: Pentagon'un Türk gazetecileri...

ABD'li Chrest Foundation fonundan en yüksek desteği alan Medyascope'un kurucusu Ruşen Çakır'ın 2005 yılında yaptığı bir haber yeniden gündemde... Çakır, o dönem Pentagon tarafından finanse edildiği iddia edilen Türk gazetecileri haber yapmış ve "gazeteci" ile "haber" ifadelerini metinde tırnak içinde kullanmıştı!.. Bugün ise o haberin altında imzası olan Çakır, kurduğu "haber" sitesini ABD'den sağladığı fonlarla finanse ederek "bağımsız habercilik" yaptığını savunuyor!

ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation’dan yüz binlerce dolarlık hibe aldığı ortaya çıktı. Listenin başında ise Ruşen Çakır'ın kurduğu Medyascope yer alıyor. ABD'li vakfın yaptığı hibeler Türkiye'de "medya etiği" tartışmasına neden olurken dikkat çeken bir ayrıntı da ortaya çıktı.

ABD'li vakıftan en fazla desteği alan Medyascope'un kurucusu Ruşen Çakır'ın 2005 yılında yazdığı bir haber yeniden gündeme geldi. Çakır'ın haberinde Pentagon'un finanse ettiği Türk gazeteciler yer alıyordu.

Haberde Pentagon'un finanse ettiği 50 gazeteciden 4'ünün Türk olduğu belirtilmişti. Çakır'ın haberine göre, Pentagon'un gazetecilerin ABD propagandası yapmaları için finanse ettikleri iddia edilmişti.

RUŞEN ÇAKIR BUGÜN KENDİSİNE, TIRNAK İÇİNDE "GAZETECİ" Mİ DER?

Haberi kaleme alan Ruşen Çakır'ın özenle yazdığı metinde, "gazeteciler" ve "haber" sitesi gibi ifadeleri tırnak içinde kullanması da dikkatlerden kaçmadı. Çakır, Pentagon'dan maaş alan bu şahıs ve kurumları haberci ve gazeteci saymadığını bu üslup ile okurlarına aktardı.

Bir Ruşen Çakır haberi: Pentagon'un Türk gazetecileri...

Ruşen Çakır, bunun devamında yazdığı bir yazıda ise Pentagon'un söz konusu haber ve iddialara verdiği yanıtı okurlarıyla paylaşmıştı. Pentagon, kimi gazetecileri finanse ettiklerini inkar etmezken, başlıklara ya da haberlere müdahale etmediklerini savunmuştu!

Bugün de benzer şekilde Çakır, ABD'den sağladığı fonlarla finanse ettiği internet "haber" sitesinin "özgür, bağımsız ve tarafsız" gazetecilik yaptığını savunuyor.

 

 

Bir Ruşen Çakır haberi: Pentagon'un Türk gazetecileri... ile ilgili etiketler ABD Pentagon ruşen çakır destek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.