'Bir plan var, bir şey deniyorlar. Hedefleri ABD'yi arkalarına alıp 12 mili gerçekleştirmek!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in bu haftaki konuğu SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt oldu. Demir, Bozkurt ve Özkan, canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Temel Karamollaoğlu'nun görüşmesinin perde arkasını, Yunanistan'ın Türkiye'ye skandal tehdidini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın EYT açıklamasını ve Başak Cengiz'in samuray kılıcıyla vahşice katledilmesini konuştu.

"50+1 SİSTEMİNİN REVİZYONU YA DA BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİN NASIL YAPILACAĞINA DAİR BÜYÜK BİR ADIM HAZIRLIĞI GİBİ GÖRMEK LAZIM"

Metehan Demir, "Önemli bir nezaket görüşmesiydi. Kritik bir görüşmede bu koltuğa herkes oturmasın denmez. Karamollaoğlu PCR testi yaptırmadığı için araya mesafe konmuş. Başkanlık sisteminde 50+1 gerekiyor. Böyle bir şey söylendiyse sistemin revizyonu ya da başkanlık seçimlerinin nasıl yapılacağına dair büyük bir adım hazırlığı gibi görmek lazım.

"PLANLI, PROGRAMLI ÖNLERİNE KOYULAN BU OYUN, O KİŞİLER TARAFINDAN SAHNEYE KOYULUYOR"

Yunanistan'ın Türkiye'ye skandal tehdidinde planlı, programlı olarak önlerine koyulan bu oyun, o kişiler tarafından sahneye koyuluyor. Bu yapılanlar bir şeyin planlaması, planlı ve stratejik bir şey deniyorlar. Savunma anlaşmasının bazı maddeleri çok kritik." sözlerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE 50+1 SİSTEMİ REVİZE EDİLEBİLİR"

Ceyhun Bozkurt, "50+1 daha önce de gündeme geldi. Geçmişte bakanlık yapan isimlerden Faruk Çelik'in bir açıklaması olmuştu, 40+1'e çekilmesi konusunda öneri ortaya atmıştı. Bu sistemde 50+1 zorunlu gibi duruyor. Bir süre daha böyle devam eder. 2023 öncesinde böyle bir değişiklik olacağını tahmin etmiyorum. Aslında dikkatimi çeken ​Karamollaoğlu'nun başkanlık sistemi açıklamasıydı, 'Kökten karşı değiliz. Denge denetleme mekanizması anlamında sıkıntımız var' demesi çok önemli. Bahçeli de muhalefete mesaj verirken bunu vurgulamıştı. Önümüzdeki dönem belki bu daha çok konuşulabilir, sistemin revizesi sağlanabilir. Temelde sistem konusunda ayrı olsalardı bu ziyaret sadece nezaket sistemi olurdu.

"AVRUPA ÜLKELERİ FETÖ'CÜLERE MAAŞ BAĞLIYOR"

Örgüt geçmişteki yapılanmalarında ekonomik güç elde etti. Avrupa'da birçok ülke FETÖ'cülere maaş bağlıyor. Avrupa bu örgütü besledi ve FETÖ militanlarına verilen paralardan kesilmeler yapılıp başka militanlara para aktarılıyor." şeklinde konuştu.

Metehan Demir, Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

'Bir plan var, bir şey deniyorlar. Hedefleri ABD'yi arkalarına alıp 12 mili gerçekleştirmek!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Ceyhun Bozkurt Yunanistan Türkiye ABD

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.