Bir orman yangını da Marmaris'te çıktı: Bir personel şehit oldu

Havaların ısınması sonrası çıkan orman yangınlarına bir yenisi eklendi. Muğla'nın Marmaris ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada yangına müdahale eden bir kişinin şehit olduğunu açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangı çıktı. Edinilen bilgiye göre, İçmeler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bir orman yangını da Marmaris'te çıktı: Bir personel şehit oldu

Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangın bölgesine gelen ekipler 2 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yangının oteller bölgesine yakın olduğu, şimdilik yerleşim alanlarına herhangi bir etkisinin bulunmadığı öğrenildi.

TURİSTLER KORKU DOLU GÖZLERLE İZLEDİ

Yangının yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi.

Bir orman yangını da Marmaris'te çıktı: Bir personel şehit oldu - Resim : 2

BİR OTEL LOJMANI BOŞALTILDI

Yangın bölgesine yakın bir otelin personellerinin ikamet ettiği lojmanın ise tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, turistik yerlere çok yakın olan bölgede çıkan yangın dolayısıyla can güvenliği için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Oteldeki müşterilerin dumandan zarar görmemesi için tedbirlerin had safhada olduğunu ifade eden Kaymakam Ersoy, “Otel yerleşim yerlerinde bulunan benzin ve LPG tankları boşaltıldı. Yangın, henüz kontrol altına alındı diyemeyiz” dedi.

Bir orman yangını da Marmaris'te çıktı: Bir personel şehit oldu - Resim : 3

ACI HABER GELDİ

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken acı bir haber geldi Orman Genel Müdürlüğü, "Marmaris İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu" açıklamasını yaptı.

BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Marmaris'teki yangının kontol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli, yanan ormanlık alanın imara açılmayacağının da altını çizdi. 

Bir orman yangını da Marmaris'te çıktı: Bir personel şehit oldu ile ilgili etiketler Muğla Marmaris Orman Yangın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.