Bir ons altın kaç gram eder? 3,5 milyon ons altın kaç TL?

Tarım Kredi iştiraki olan Gübretaş’a ait maden sahasında bulunan 3,5 milyon onsluk altın rezervinin bulunması büyük bir heyecan yaşattı. Bir ons altın kaç gram eder? Gübretaş altın madeni nerede?

Karadeniz’de bulunan 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin hemen ardından Tarım Kredi iştiraki Gübretaş'a ait Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edilmesi büyük bir heyecan yaşattı.

Rezerv haberi GUBRF hisselerine de olumlu yansırken firmanın hisseleri yüzde 10'a yakın artışla 51 liranın üzerini gördü. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz ise konu hakkında bir açıklamada bulundu. Bugünkü fiyatlar üzerinden rezervin yaklaşık 6 milyar dolar (46 milyar lira) değerinde olduğunu söyleyen Poyraz, "Borsaya bildirdiğimiz raporda da sahada yaklaşık 3,5 milyon ons kaynak olduğu ortaya konuldu. Bunun da 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş, şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğu ortaya konuyor. Ayrıca 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğinin tespiti yapılıyor. Bu miktarı da hesaba katınca Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın varlığından bahsedebiliriz. Bugünkü fiyatlar üzerinden bunu da değer olarak ortaya koymaya kalktığımızda yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz." ifadelerine yer verdi.

1 ONS KAÇ GRAM EDER?

1 ONS altının gramı dünya piyasalarında sabitlenmiştir. Dünya standartlarına göre 1 ONS altın 31.10 gram olarak hesaplanır. Tüm finansal hesaplamalarda 1 ONS altın 31.10 gram olarak hesaplamalara dahil edilir ve bu değer baz alınır.

Bir ons altın kaç gram eder? 3,5 milyon ons altın kaç TL?

ONS altın her ne kadar 31.10 gram olarak baz alınsa da ONS değerlerinin çeşitlerine de dikkat etmek gerekir. Çünkü ONS altın farklı çeşitlere ayrılır. Özellikle Troya Ons’u en fazla bilinen ONS çeşididir. Bu ONS çeşidi Avrupa'nın en önemli ticaret merkezlerinde kullanılıyordu.

Orta Çağ zamanında kullanılan bu ölçü birimi günümüzde de kullanılmaya devam etmektedir. ONS hesaplamalarının tümünde Troya Onsu kullanılmaktadır. Gram altın açısından değeri ise 31.10 gram olarak baz alınmaktadır. Yine çıkan sonuç kura göre USD ya da TL olarak ayrılır.

3.5 MİLYON ONS NE KADAR?

3,5 milyon onsluk altın 108 milyon 605 gramdır. Rezervin parasal değeri yaklaşık 46 milyar lira.

Hesap ise şöyle yapılır: O anki ons değeri 31,10'a bölünür, çıkan rakam o anki dolar kuru ile çarpılır ve 24 ayar gram altının fiyatına ulaşılınır. 1880dolar/(bölünür)31,10 *(çarpılır) dolar kuru = 24 ayar gram altın fiyatı.

Bir ons altın kaç gram eder? 3,5 milyon ons altın kaç TL? ile ilgili etiketler altın ons Gübretaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.