Bir köye daha koronavirüs karantinası

Koronavirüs nedeniyle can kaybı her geçen gün artarken, alınan önlemlere de yenileri ekleniyor. Son olarak Batman’ın Sason ilçesine bağlı Ergüne köyü karantinaya alındı.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 645 kişi yaşamını yitirdi.Virüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirler ise her geçen gün artırılıyor.

Batman'ın Sason ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulanan Ergüne köyünde, koronavirüs salgının kontrolü amacıyla karantina uygulaması başlatıldı.

KAYMAKAMLIKTAN KARANTİNA AÇIKLAMASI

Köyün karantinaya alınmasına ilişkin Sason Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz Ergünü köyünde bir adreste corona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

EN SON NERELERDE KARANTİNA UYGULANDI?

Siirt'te bir mahalle karantinaya alındı

Siirt'te yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallenin karantina altına alınmasına karar verildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, saat 08.00'den itibaren vatandaşları salgından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan merkez Çal Mahallesi'nde karantina uygulaması başladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, giriş ve çıkışlarını barikatla kapattığı mahallede yolları da kontrol altına aldı. Mahallenin Aydınlar Caddesi'ne çıkan yolunda da önlem alan ekipler, vatandaşları sosyal mesafeleri koruması ve zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmaması konusunda uyardı. Mahalledeki karantina, ikinci bir karara kadar devam edecek.

Artvin'de Borçka ilçe merkezi karantinaya alındı

Artvin’de Borçka ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Aralık köyü yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle karantinaya alındı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk Başkanlığında yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Borçka ilçe merkezi ve Borçka ilçesine bağlı Aralık köyünün 2 Nisan tarihi saat 24.00 itibarıyla 15 gün boyunca karantinaya alındığı kaydedildi.

Malatya'da 4 mahalle karantina altında

Malatya'nın Darende, Hekimhan, Arapgir ve Pütürge ilçelerindeki 4 mahalle, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Karantina kararı ile birlikte toplam nüfusu bini aşan 4 mahalleye giriş-çıkış yasaklandı. Jandarma, güvenlik önlemi aldı.

Konya'da bir mahalle karantinaya alındı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, bir mahallenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındığı bildirildi.

Sivas'ta 3 köyde daha koronavirüs karantinası

Sivas'ta, 3 köy daha koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Çankırı Çerkeş karantinaya alındı

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alınan köyde sessizlik sürüyor.

Kars'ta 3 köy ve 1 mahalle korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Kars'ta, 3 köy ve 1 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantina altına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, korona virüs tedbirleri kapsamında, bazı köyler ve bir mahallenin karantina altına alındığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yozgat'da bir köy karantinaya alındı

Yozgat Valiliği, Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı Köyü'nün dün itibarıyla karantina altına alındığını açıkladı.

Çorum Sungurlu'da bir köt karantinaya alındı

Çorum’un Sungurlu ilçesi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararda, “Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyümüzde insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durum köy muhtarı ve halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulması kararlaştırılmıştır” denildi.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyü karantinaya alındı

Kent giriş ve çıkışlarıyla köylerde önemli tedbirler alındığına işaret edilen açıklamada, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, şehir dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin pozitif çıkması sonrasında köye giriş ve çıkışlar geçici süreliğine durduruldu.

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, korona virüs nedeniyle karantinaya alındı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi'nin Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugünden itibaren karantinaya alındığı duyuruldu. Açıklamada, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri esnasında kurallara ve karantina kararına uymalarının Kovid-19 salgınıyla mücadelede önem arz ettiği vurgulandı.

Kırklareli Valiliği: Edirne'den gelen 487 sığınmacı karantina altına alındı

Edirne'de bekleyen sığınmacıların bir kısmının Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine getirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Edirne'den gelen 487 düzensiz göçmen, bu merkezde karantina altına alınmıştır. Merkezde görev alan tüm personelimizin bugün saat 17.00 itibarıyla ikametlerine gitmeleri yasaklanmıştır. Ailelerinin, kendilerinin ve toplumumuzun sağlığı açısından görevlilerimiz, 14 gün süreyle kendilerine ayrılan misafirhanelerde misafir edilecektir."

Rize'de Kendirli beldesi ile 4 köy karantina altına alındı

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alındığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs tedbirlerinin artırıldığı belirtilerek, "İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Bir köye daha koronavirüs karantinası ile ilgili etiketler Batman Karantina Koronavirüs Korona Sason
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.