Bir kar yağışı uyarısı da AKOM'dan geldi: Cumartesi gecesi yoğunlaşacak

İstanbul'da hafta sonu beklenen kar yağışı ile ilgili AKOM'dan uyarı geldi. Yapılan açıklamada kar yağışının cumartesi gecesi yoğunlaşmasının beklendiği aktarıldı. Yağışın yoğun olduğu ilçelerde kar kalınlığının 3-7, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 5-15, TEM'in kuzeyindeki bölgelerde ise 15-25 santimetreye ulaşması öngörülüyor. Soğuk ve kar yağışlı havanın hafta başına kadar etkili olması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu akşam itibarıyla etkili olması beklenen soğuk hava, kar yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatleri itibarıyla İstanbul'da etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle 9 derece civarında seyreden sıcaklığın hafta sonuna kadar 0 dereceye düşeceği öngörülüyor.

İstanbul başta olmak üzere yurdun kuzey bölgelerinin yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenirken, yarından itibaren kent genelinde başlayacak kar yağışının 19 Mart Cumartesi gecesi itibarıyla yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.

Kentte, yağışın yoğun olduğu ilçelerde kar kalınlığının 3-7, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 5-15, TEM'in kuzeyindeki bölgelerde ise 15-25 santimetreye ulaşması öngörülüyor. Soğuk ve kar yağışlı havanın hafta başına kadar etkili olması bekleniyor.

AKOM, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

İSTANBUL'DA KAR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesi'ndeki toplantıya, Vali Ali Yerlikaya'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri, AFAD, AKOM, itfaiye, ulaşım, enerji ve Türk Kızılay temsilcileri katıldı.

Toplantıda, İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirler ele alındı.
Vali Yerlikaya, toplantıdaki konuşmasında, yoğun karın etkili olduğu 8-12 Mart'ta yürütülen çalışmalara değinerek, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları ışığında tedbirler aldıklarını belirtti.

Geçen hafta yaşanan 4 günlük karla mücadele için İstanbullulara teşekkür eden Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Tecrübelerimizden yola çıkarak hava koşullarının çok öncesinden hemşehrilerimize kurallara uymayla ilgili uyarılarda bulunduk. Karla mücadeledeki en önemli hazırlığı trafikle ilgili yaptık. 'Trafiğe mümkün olduğunca çıkmayın, çıkmanız gerekiyorsa toplu ulaşımı kullanın.' dedik. Belediyenin trafik yoğunluğu haritasının yemyeşil olduğunu gördük. Kurallara uyan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."

Vali Yerlikaya, ayrıca karla mücadele çalışmalarında görev alan Karayolları Bölge Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu işleticileri, İBB, AKOM, 39 ilçe belediyesi, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, Kızılay ve AFAD ile tüm kurumlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Meteoroloji ve Karayolları bölge müdürlükleri, İCA, Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarının işletmeleri, İBB AKOM, Kızılay ve AFAD temsilcileri, karla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili sunumlarını yaptı.

Toplantı, istişare ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Bir kar yağışı uyarısı da AKOM'dan geldi: Cumartesi gecesi yoğunlaşacak ile ilgili etiketler İstanbul AKOM kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.