Bir ilde daha petrol heyecanı!

Petrol ve doğal gaz çalışmalarına hız veren Türkiye’den yeni bir hamle daha geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre bir ilimizde daha petrol çalışmalarına başlanacak.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için çalışmalarını sürdüren Türkiye petrol arama çalışmalarını hızlandırdı. Son olarak Gaziantep'te bir firmaya 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verildi. Öte yandan Güneydoğu şehirleri, ülkede üretilen petrolün neredeyse tamamını karşılıyor.

Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Eande Petroleum Ham petrol ve Doğalgaz Arama Üretim Ltd Şti'nin, Gaziantep il sınırları içinde kalan 61 bin 679 hektar yüz ölçümüne sahip sahası için 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

Bir ilde daha petrol heyecanı! ile ilgili etiketler Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.