Bir il daha yürürken sigara içmeyi yasakladı

Koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak Giresun'da yürürken sigara içmek yasaklanmıştı. Benzer bir yasak kararı da Erzincan'dan geldi. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, park, bahçe ve pazar yerleri ile önemli cadde ve kavşaklarda yürürken maskeyi çıkartıp sigara içilmesini yasakladı.

Erzincan Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısı Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda yeni tedbirler ele alındı. 

Toplantının ardından yapılan açıklamada alınan tedbirlere ilişkin şu bilgi paylaşıldı:

İlimiz genelinde tüm park, bahçe ve pazar yerlerinde ayrıca Ordu Caddesi üzeri Eski Mit Kavşağı ile 13 Şubat Caddesi Devlet Hastanesi Kavşağı arası ve Halitpaşa Caddesi üzeri SGK Kavşağı’ndan, Fevzipaşa Caddesi üzeri Eski Terminal Kavşağı’na kadar maske kullanımını ihlal ederek/maskeyi aşağı indirerek, yürüyüş esnasında sigara içmenin yasaklanmasına, belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Bir il daha yürürken sigara içmeyi yasakladı

GİRESUN’DA DA SİGARA YASAĞI ALINMIŞTI

Giresun Valiliği de, koronavirüsüyle mücadeleye ilişkin tedbirler arasına sigarayı almıştı. 

Alınan karar doğrultusunda il genelinde yürürken sigara içmek yasaklanmıştı.

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada “İlimiz genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda maske kullanımını ihlal ederek bulaş riski oluşturduğundan yürüyüş esnasında sigara içmenin yasaklanmasına karar verilmiştir” denilmişti.

 

Bir il daha yürürken sigara içmeyi yasakladı ile ilgili etiketler Erzincan Giresun sigara
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.