Bir hastada iki mutasyon birden çıktı

Çin'de yaşayan bir hastada koronavirüsün Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan mutasyonlarının ikisine birden rastlandı. Bileşik mutasyonun kaynağı saptanamazken, hastanın kaldığı 52 katlı rezidans karantinaya alındı.

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde bir kişide koronavirüsün Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan mutasyonlarının ikisine birden rastlandığı ortaya çıktı.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, çocuk bakıcılığı yapan 39 yaşındaki Filipinli bir kadın göçmenden alınan numunede Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan "N501Y" ile "E484K" mutasyonunun izlerine rastlandı. Bu olayın ardından göçmen işçinin çalıştığı Tung Çung semtindeki 52 katlı rezidansın tüm sakinleri test yapılmak üzere yarın sabaha kadar karantinaya alındı.

Yetkilileri daha da şaşırtan durum, çalışmak için 2019'da Filipinler'den Hong Kong'a gelen hastanın ve o zamandan beri hiç yurt dışına çıkmaması oldu. Kadının bakıcılığını üstlendiği 10 aylık bebeğin Covid-19 testinin de pozitif çıktığı belirtildi.

Virüsün kaynağının henüz belirlenememesi, virüsün mutasyona uğramış versiyonunun halihazırda toplum içinde yayılmış olabileceğine dair endişelere yol açtı. Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, "Bu vakanın temas geçmişinde başka vakayla bağlantı bulamadık. Hastalık belirtileri 23 Nisan'da ortaya çıkmış, 14 günlük kuluçka döneminde Hong Kong'daymış. Bu kaynağına ulaşamadığımız ilk yurt içi kaynaklı vaka oldu. Bu yüzden olayı çok ciddiye alıyor ve dikkatle inceliyoruz." dedi.

Bir hastada iki mutasyon birden çıktı ile ilgili etiketler Hong Kong bileşik mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.