Bir hafta boyunca İstanbul'da yağış var

Türkiye bir süre daha yağışlı havanın etkisi altında olacak. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre gelecek hafta salı gününe kadar başta İstanbul ve Marmara olmak üzere Türkiye'nin büyük bölümünde yağış bekleniyor. Yağışlar yer yer sağanak yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sıcaklıklar ise ortalamanın 4-5 derece altında yaşanacak.

İstanbul gün boyu yağışlı havanın etkisindeydi. Ankara ise sabaha kar yağışı ile uyandı. Başkent zaman zaman karla karışık yağmur almaya devam ediyor. İzmir de yağışlı bir gün yaşadı. 

Perşembe günü ise İstanbul'da hava çoğunlukla bulutlu ancak bölge bölge yağmur geçişleri bekleniyor. Yarın Ankara'da hafif yağmur zaman zaman da karla karışık yağmur beklenirken İzmir'de cuma günü yağışların kuvvetlendiği görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan 17-23 Mart haftalık hava durumu tahminine göreyse; önümüzdeki 7 gün boyunca yurt geneli yağışlı havanın etkisi altında kalmaya devam edecek.

Yapılan son tahminlere göre; yarın Marmara, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgar olacak. Yağışlar ise Ege ve Akdeniz'in kıyılarında şiddetli geçişlerle seyredecek.

Hafta sonu hafiflemesi beklenen yağışlar, aralıklı olarak salı gününe kadar devam edecek. 


BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Marmara Bölgesi'nde yağışlar cumartesi ara verip sonraki günlerde devam edecek, Önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde sağanaklar görülecek. Ege Bölgesi'nde de yağış aralıklı seyrederken, Afyonkarahisar ve Kütahya'da sulu kar olacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde orta kuvvetli yağan yağmurun akşam ve sabah saatlerinde kara dönüşecek.

Akdeniz'de Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Güneydoğu boyunca sağanak geçişleri etkili olurken, bölgede cuma günü yağışlar hafifleyecek.

Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun genelinde yağış var. Bölgede hava soğuk; Bolu, Kastamonu arasındaki bazı kesimlere kar yağışı görülecek. Doğu Anadolu'da; Erzurum, Kars ve Ağrı'da kar, diğer kentlerde yağmur ve sulu kar olacak.

 

Bir hafta boyunca İstanbul'da yağış var ile ilgili etiketler İstanbul Marmara Meteoroloji İzmir Ankara Yağmur kar sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.