Bir günde 15 köy, bir tepe ele geçirildi! / VİDEO

TSK ve ÖSO, Afrin'in Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi de teröristlerden temizledi. Son gelişme ile birlikte gün içinde teröristlerden kurtarılan köy ve nokta sayısı 16'ya yükseldi. TSK, sivillerin ayrılmasını engellemek için Afrin çıkışına konulan iş makinesini imha etti. TSK o anlara ilişkin görüntüleri Twitter'dan paylaştı...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 6 köy ve bir tepeyi daha teröristlerden kurtardı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Kelanlı, Barakaş ve Kovanlı köyleri, kuzeybatıdaki Racu beldesine bağlı Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile stratejik öneme sahip 883 rakımlı tepeyi YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

Böylece gün içinde teröristlerden temizlenen köy ve nokta sayısı 16'ya yükseldi.

208 KÖY, 41 KRİTİK NOKTA TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 208'i köy ve 41'i kritik nokta olmak üzere 249'a ulaştı.

TSK ve ÖSO, öğle saatlerinde, Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro, Hamoraco, Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı ve Balal köylerini teröristlerden kurtarmıştı.

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı.

BİR BELDE DIŞINDA TÜM BELDELER KONTROLDE

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

Bu amaçla sivillerin ilçeden ayrılmasını engellemeye çalışan teröristlerin yola yerleştirdiği iş makinesi vurularak imha edildi.

TSK'nın bu çabaları sayesinde sadece bugün 30 bin Afrinli ilçeyi terketti.

İşte vurulma anına ilişkin TSK'dan paylaşılan o görüntü...

Bir günde 15 köy, bir tepe ele geçirildi! / VİDEO ile ilgili etiketler Afrin TSK ÖSO
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.