Bir gün artık 24 saat değil!

Dünya son 50 yıldır kendi etrafında daha hızlı dönüyor. Bu nedenle günler 24 saatten daha kısa hale geldi. Uzmanlar, orta bir yol bulabilmek için daha önce hiç denenmemiş bir yol olan 'negatif artık saniye'ye başvurmayı değerlendiriyor.

Daily Mail'in haberine göre resmi veriler son 50 yılda Dünya'nın kendi etrafındaki dönüşünün hızlandığını gösteriyor.

Bunun bir sonucu olarak da 1 günün artık 24 saatten daha kısa olduğu belirtilen haberde, uzmanların bu farkı ortadan kaldırmak ve zamanı yeniden Dünya'nın kendi etrafındaki dönüşüyle paralel hale getirmek için saniye silip silmemeyi tartıştığı aktarıldı.

Saniye silmek anlamına gelen 'negatif artık saniye'ye bu zamana kadar hiç başvurulmamıştı ama atomik saatle Güneş zamanını aynı hizada tutmak için 1970'lerden bu yana 27 'artık saniye' eklenmişti.

1960'lardan bu yana, atomik saatler gün uzunluğunun son derece hassas kayıtlarını tutuyor ve son 50 yılda Dünya'nın kendi etrafında bir dönüşünü 24 saatten 86.400 saniye daha kısa bir sürede tamamladığını ortaya koydular.

19 Temmuz 2020'de gün, tam 24 saatten 1.4602 milisaniye kısaydı. Bu, 1960’larda kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana en kısa gün oldu.

2020'den önce en kısa gün 2005'te gerçekleşti, ancak bu rekor son 12 ayda 28 kez şaşırtıcı bir şekilde kırıldı.

Bir gün artık 24 saat değil! ile ilgili etiketler saat saniye dönme hızı gün
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.