Bir gecede 7 kilometrelik hortum çekildi

Adana'nın Pozantı ilçesinde çıkan orman yangını, 5 günlük çalışmanın ardından söndürüldü. Ekiplerin gece gündüz demeden söndürülmesi için uğraştığı yangında, arazözlerin giremediği kayalık yamaçlarda bir gecede 7 kilometre uzunluğunda hortum çekildiği öğrenildi.

Pozantı'ya bağlı Eskonacık Mahallesi Kaleboynu mevkiindeki ormanlık alanda 8 Eylül günü henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.Geniş bir alana yayılan yangına müdahale için bölgeye çevre illerden de çok sayıda ekip sevk edildi. Alevlerin sıçrama riskine karşı bölgedeki Belemedik Mahallesi'nde bulunan evler, jandarma, zabıta ve polis ekiplerince tahliye edildi.

Zabıta ekipleri, araçlarından uzun süre anons yaparak tehlikeye karşı vatandaşların evlerinden çıkması için uyarıda bulundu. Yangın beşinci gününde kontrol altına alındı.

Bir gecede 7 kilometrelik hortum çekildi


Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda arazözün giremediği kayalık yamaçlara bir gecede 7 kilometre uzunluğunda hortum çekerek alevleri kontrol altına alan fedakar 'kahramanlara' teşekkür etti. Paylaşımda, "Bizde bu vatan aşkı varken ne kayalıklar, ne uçurumlar hiçbiri engel olamaz bize. Vatan size minnettar. Orman vatandır" denildi.

Bir gecede 7 kilometrelik hortum çekildi - Resim : 2

Bir gecede 7 kilometrelik hortum çekildi ile ilgili etiketler Adana Yangın itfaiye Hortum pozanı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.