Bir dev şirket daha Metaverse'te yer almak için harekete geçiyor: Sırada ABD'li Walmart var

ABD'nin en büyük market zincirlerinden Walmart, Metaverse evreninde yer almak için harekete geçti. Dev şirketin sanal ortamda NFT satışı, kripto para birmi oluşturma ve ürün satışı için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Teknoloji dünyasının hızla büyüyen trendi Metaverse'e bir dev şirketin daha girmeye hazırlandığı iddia ediliyor. ABD'nin en büyük zincir marketlerinden Walmart'ın kendi NFT'leri ve kripto parasını çıkarmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

CNBC'de yer alan habere göre, Walmart 30 Aralık'ta yaptığı başvuruda Metaverse'te elektronik aletler, oyuncak, spor ekipmanları, giyim, ev dekorasyonu gibi ürünler satmayı planlıyor. Öte yandan dev şirketin sanal ortamda fitness ve sağlıklı yaşam eğitimi gibi sınıflar açmayı da planlıyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre ise Walmart “Verse to Home”, “Verse to Curb” ve “Verse to Store” adları için ticari markalar tescil ettirdi.

Walmart sözcüsü Carrie McKnight The Verge'e verdiği demeçte, "Walmart sürekli olarak gelişen teknolojilerin gelecekteki alışveriş deneyimlerini nasıl şekillendirebileceğini araştırıyor" dedi. McKnight “Bugün paylaşacak başka bir şeyimiz yok, ancak inovasyon sürecinin bir parçası olarak rutin olarak ticari marka başvuruları yaptığımızı belirtmekte fayda var" ifadelerini kullandı.

ABD'li dev market zinciri Walmart, geçen ağustos ayında şirket bünyesinde kripto para uzmanı istihdam etmek için iş ilanı açtı. Metaverse evreninde yer almak için bazı dev şirketler de geçtiğimiz aylarda harekete geçmişti. Nike, NFT'ler ve sanal spor ayakkabılar üzerinde nakit para kazanmak istiyor, Adidas, Into the Metaverse NFT koleksiyonunu satıyor ve Gap, kapüşonlularının NFT'lerini sunuyor.

Bir dev şirket daha Metaverse'te yer almak için harekete geçiyor: Sırada ABD'li Walmart var ile ilgili etiketler walmart metaverse NFT
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.