Bir dayakçı öğretmen vakası da İzmir'den! Önce duvara fırlattı sonra tokat attı!

Aksaray'da 5. sınıfa giden öğrencisini dakikalar boyunca yumruklayan dayakçı öğretmen skandalının bir yenisi İzmir'de yaşandı. Buca'da 4'üncü sınıf öğrencisi, annesine okulda bir öğretmen tarafından dövüldüğünü anlattı. 9 yaşındaki Atlas, "Teneffüste okul bahçesinde arkadaşımla tartışırken bir başka sınıfta görevli nöbetçi kadın öğretmen yanıma gelerek bana tokat attı. Ardından boynumu çimdirerek beni yaka paça sınıfa götürüp önce duvara ittirdi, bir tane daha tokat attı" dedi.

Aksaray’da, 5’inci sınıf öğrencisi T.K.’nın ders esnasında öğretmeni Ali Rıza Y. tarafından sınıftan çıkarılıp koridorda tekme-tokat darp edildiğine dair görüntüler gündeme bomba gibi düşerken, bir öğretmen şiddeti de İzmir Buca'dan geldi. 

"BOYNUMU ÇİMDİREREK YAKA PAÇA SINIFA GÖTÜRÜP TOKAT ATTI"

İddiaya göre, 4. sınıfta okuyan Atlas M.M. (9), akşam okuldan eve gediğinde annesi Rüya Seda M.’ye (34), “Teneffüste okul bahçesinde arkadaşımla tartışırken bir başka sınıfta görevli nöbetçi kadın öğretmen yanıma gelerek bana tokat attı. Ardından boynumu çimdirerek beni yaka paça sınıfa götürüp önce duvara ittirdi, bir tane daha tokat attı” diye durumu anlattı.

 

"SINIF ÖĞRETMENİ OLAYI GEÇİŞTİRDİ"

Oğlu Atlas M.M.’nin şiddete uğradığını, bu esnada hem okul bahçesinde hem de sınıfta olaya şahit olan arkadaşlarının olduğunu söylemesi üzerine hemen çocuğunun sınıf öğretmenini aradığını söyleyen anne Rüya Seda M., “Konuyla ilgili sınıf öğretmenimizi aradım; fakat kendisinin olaya duyarsız kalarak bu üzücü durumu geçiştirmeye çalıştığını düşünüyorum. Kısa süre içerisinde de olayı gerçekleştiren kişinin bir başka sınıfta görevli sınıf öğretmeni F.M.O. isimli kadın olduğunu öğrendik. Daha sonra ise çocuğumuzu hastaneye götürüp darp raporu aldık ve emniyete giderek şikayetçi olduk. Avukat ve pedagog eşliğinde ifade veren çocuğumuz da darp edildiğini ifade ederek o öğretmen hakkında şikayetçi oldu” dedi.

 

"ÇOCUĞUMUZ SABAHA KADAR AĞLADI VE UYUYAMADI"

Okul yönetimi ile görüştüklerinde yönetimin kendilerine ‘olayın güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından aydınlatılabileceğini’ söylediklerini belirten Rüya Seda M. “Okul yönetiminin, güvenlik kamerasını talep eden yetkililere onca çalışan güvenlik kameraları içerisinde çocuğumuzun darp edildiği bölgeyi gören kameranın çalışmadığı yönünde iddiada bulunduklarını öğrendik. Kamera görüntüsü olmadığı için durumu ispat edemiyoruz. Bu şekilde olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Çocuğumuz o gece sabaha kadar ağladı ve uyuyamadı. Şuan okula gitmek istemiyor. Kesinlikle çocuğumuzun arkasındayız. Yetkililerce olayın aydınlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Bir dayakçı öğretmen vakası da İzmir'den! Önce duvara fırlattı sonra tokat attı! - Resim : 4

"ÇOK YARAMAZ OLDUĞU İÇİN BUNU YAPTIM"

Atlas M.M.’nin teyzesi Eda Nisa Tıranpa (25) ise olayı duyduğunda büyük bir üzüntü yaşadığını ve öğretmen ile görüşmek için okula gittiğini kaydetti. Tıranpa, “Yeğenimle birlikte konuşmak için müdürün odasına gittiğimizde konuyu teyzesi olarak dinleme ve öğrenme hakkım olması rağmen müdür ve odada bulunan öğretmen F.M.O., ikimizi kapı dışarı etti. Bense kapının ardından müdür ile öğretmenin konuşmasına kulak misafiri oldum. Öğretmenin, müdüre yeğenim hakkında ‘bir arkadaşı ile tartıştığı için tutup duvara fırlattığını, çok yaramaz olduğu için bunu yaptığını, isteseydi daha büyük bir güç kullanarak boynunda büyük bir iz bırakabileceğini’ söylediğini duydum. Bunun üzerine odaya girdim ve ‘hocam siz nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz, tutup duvara fırlatmakta bir şiddet buna hakkınız var mı?’ diye sorduğumda, öğretmen, ‘evet ben onu tutup duvara fırlattım ve yeter artık diye bağırdım’ dedi ve Atlas’a bakıp, ‘bunda ne var? İstediğiniz yere gidip şikayet edebilirsiniz’ şeklide konuştu. Bunun üzerine olayın bizi derinden üzdüğünü ve aile olarak konunun sonuna kadar da takipçisi olacağımızı ifade ettim” diye konuştu.

 

BİR AY YAKLAŞMAMA KARARI ALINDI

Öte yandan, Buca Kaymakamlığı, karakolca düzenlenen Can Güvenliği İzlem Formunda öğretmen F.M.O. hakkında ‘kasten yaralama’ olayı ilgili olarak Atlas M.M.’ye bir ay süreyle yaklaşmaması konusunda karar alındı.

Bir dayakçı öğretmen vakası da İzmir'den! Önce duvara fırlattı sonra tokat attı! ile ilgili etiketler İzmir Öğretmen dayak Çocuk Buca

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.