"Bir çete, Amerikan halkı ile dünyayı düşmanlaştırmaktadır!"

İçişleri Bakanı Soylu, "Çok net bir şekilde ifade ediyorum, Türkiye ters kelepçe vurulacak bir ülke değildir, bunu yaptırmayız, bunu gerçekleştirtmeyiz, bunun bilinmesini istiyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Yomra Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını ileterek, "15 yıldır AK Parti çatısı altında kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında çok büyük emekler sarf ettiniz, çok sıkıntılar çektiniz. Bu ülkeye çok büyük hizmetler yaptınız. Sizler bu gayreti ortaya koydukça ve başarılı oldukça birileri kendi karanlık gayretlerini bu milletin karşısına dikmeye devam etmiştir." ifadesini kullandı.

Bu ülkeyi teslim almak isteyen iradenin Kurtuluş Savaşı'nda şehit ve gazilerden büyük bir tokat yediğini ama asla vazgeçmediğini belirten Soylu, milletin iradesinin söz konusu olduğu her noktada bu iradenin bir şekilde karşı safta yerini aldığını söyledi.

Soylu, milletin yükselişinin 1960'da durdurulmak istendiğine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her 10 yılda bir darbelerle durdurmak istediler. Milletin sevdiği insanlara iftiralar attılar ve milletin sesini kısmak istediler. 28 Şubat'ta durdurmak istediler, 2009'da bu partiye kapatma davası açarak durdurmak istediler. Baktılar ki durmuyor, Gezi ile durdurmak istediler, olmadı FETÖ'yü devreye aldılar, 17-25 Aralık'ta onunla durdurmak istediler, yine olmadı. 6-7 Ekim hadiseleriyle durdurmak istediler. Beceremediler. 15 yıldır içeride bir siyasi iklim var. Meltem çıkardılar yetmedi, kasırga çıkardılar yetmedi, sonunda 15 Temmuz'da bu ülkeye, bu ülkenin huzuruna, istikrarına deprem yapmak istediler, yine yetmedi. Allah'ın izniyle bir gecede bunların hepsi savuşturuldu. Türkiye'ye çok net ifade etmek istiyorum, bütün bunları yapmalarının sebebi bu ülkenin aldığı istikamettir. Çok net ifade etmek istiyorum, bu ülkenin demokrasiye olan sadakatidir. Çok net ifade etmek istiyorum, bu ülkenin medeniyetini yeniden dünyada ve bu coğrafyada 'Biz varız' diyen bir haykırışı ortaya koyma iradesidir. Çok net bir şekilde söylüyorum."

"ARKASINDA KİMLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Gezi olaylarını kimin planladığını bildiklerine dikkati çeken Soylu, şu görüşlere yer verdi:

"17-25 Aralık darbesini binlerce kilometre öteden kimin planladığını ve bu ülkede taşeronlarına, maşalarına nasıl yaptırmak istediklerini net bir şekilde biliyoruz. Biz bu ülkede 6-7 Ekim olaylarında bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bölmek isteyenlere ve bu ülkenin ilerlemesini engellemek isteyenlere, kişi başına gelir seviyesinin 11 bin dolar olmasından rahatsız olanlara, Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine konsantre olup bu coğrafyada bu ülkeyi lider ülke yapmak isteyenlere karşı bunları kimin gerçekleştirdiğini net bir şekilde biliyoruz. 15 Temmuz darbesini herhalde bir meczubun, bir hainin, tek başına yapabilme iradesinin, karar verme iradesinin olamayacağını bilebilecek kadar aklımız vardır. Her birimizin bir siyasi öngörüsü, her birbirimizin bir tarih bilgisi, her birimizin bir anlayışı söz konusudur. Arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz ve Tayyip Erdoğan'ın varlığı ve bu ülkenin ve milletin her seçimde ortaya koyduğu iradenin varlığı onlara meydan okumaktır, meydan okumaktır ve meydan okumaktır."

"ONLAR İSTİYORLAR Kİ BİZ TERÖRE KARŞI DİZ ÇÖKELİM"

Bakan Soylu, endişe edilmemesini isteyerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onlar istiyorlar ki biz teröre karşı diz çökelim. Onlar istiyorlar ki bu ülkede yerleştirdikleri ajanlara karşı biz diz çökelim. Onlar istiyorlar ki ihracatımızı artırmayalım, onlar istiyorlar ki çocuklarımızın geleceğini aydınlık yapmayalım. Onlar istiyorlar ki esnaflarımız rahat bir şekilde günlerine başlayıp rahat bir şekilde günlerini bitiremesinler. Onlar istiyorlar ki adım atmakta biz zorlanalım ama o eski Türkiye tablolarındaydı, siyaseti karıştırarak, ekonomiyi karıştırarak, dolar ve avro operasyonları yaparak bu ülkede insanlarının 'Yarın ne olacak?' diye endişe ettiği bir Türkiye tablosuydu. Buradan söylüyorum. Çok net bir şekilde ifade ediyorum Türkiye ters kelepçe vurulacak bir ülke değildir, bunu yaptırmayız, bunu gerçekleştirtmeyiz, bunun bilinmesini istiyoruz."

"PKK'YA HAYAT ÖPÜCÜĞÜ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Soylu, Türkiye'nin içinin neden karıştırıldığını herkesin çok net bir şekilde bildiğini belirtti.

Bakan Soylu, şunları ifade etti:

"Güya PKK, PYD, YPG DEAŞ'a karşı orada bir mücadele verecek. Hepsinin bir senaryo olduğunu, hepsinin bir tiyatro olduğunu, hepsinin kuklacıların elinde kukla oynamak olduğunu evet Rakka'da, PYD ile PKK ile DEAŞ'ın nasıl bir anlaşma yaparak kuzu kuzu birbirlerini salıverdiklerini görünce bütün dünya anlayıverdi. Ne olacak, milyonlarca kendi topraklarından gönderilen insanlar, ne olacak on binlerce ölen evlat, ölen insan, kim ödeyecek bunun bedelini ve kim ortaya koyacak bu gerçeklerin ne olduğunu? Bu kirli fotoğrafın ifade etmek istiyorum ki bir tek cevabı vardır, Türkiye içinde sonunun geldiğini anladıkları PKK'ya Kandil'den başlayıp, Hatay'a kadar uzanan bir kuşakta yeni bir yaşam ve yerleşim yeri açmaya çalışıyorlar. PKK'ya hayat öpücüğü vermeye çalışıyorlar. Bu planın silah sponsorluğunu yapan ülkenin Suriye ve Irak toprak bütünlüğünü umursadığı falan yoktur. Türkiye'nin Ortadoğu ile bağlantısını kesmek için güney sınırına PKK ile koli bandı çekmek istiyorlar. Güneyimizden PKK ile kuzeyimizden de batımızdan da Amerika'da bulunan o çadır mahkemelerinde zorla tehditle itirafçı yaptıkları kişi eliyle Türkiye'ye fatura kesmeye çalışıyorlar."

Soylu, Amerika'daki çadır mahkemelerinin tezgah kurayım derken çok büyük tezgaha gelmekte olduğunu bildirdi. Soylu, "Bir çete evet, Amerikan halkı ile dünyayı düşmanlaştırmaktadır. Açıkça söylüyorum, bu işlerde harcadıkları zamanlarını, paralarını boşa harcamaktadırlar. Ekonomilerini boşa harcamaktadırlar. PKK da FETÖ de ekonomik ömürlerini tamamlamıştır ve Türkiye'nin karşısında mağduriyete uğramışlardır. Bu milletin iradesiyle uğradılar." dedi.

"Bir çete, Amerikan halkı ile dünyayı düşmanlaştırmaktadır!" ile ilgili etiketler ABD soylu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.