"Bir batı ülkesinde tehdit edildim"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV canlı yayınında Enerji Bakanlığı döneminde bir batı ülkesinde tehdit edildiğini açıkladı. Albayrak, enerji politikalarıyla ilgili bu adımı atmaması için sözlü ve ima yoluyla tehdit edildiğini söyledi. Albayrak, "Korktuk mu? Yok. Bedel ödedik mi? Öderiz. Ama neticelerini topluyoruz artık" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Enerji Bakanı olduğu dönemde başından geçtiğini belirttiği skandal olayla ilgili sözleri şöyle:

"Geçmişten süregelen statüko size olduğundan farklı yeni bir sisteme geçmemeniz için farklı söylemlerle veya eylemlerle müdahalelerde bulunuyorsa ki bulunuyor. Yapacağınız iki şey var. Ürkmek korkmak, şahsınız başta olmak üzere farklı metodlarla ki ben bir batı ülkesinde muhatabım tarafından bu enerji politikalarından bir tanesi, çok önemli bir tanesiyle ilgili bu adımı atmamam yönünde birebir sözlü imalı tehdit edilmiş bir bakanım. Enerji Bakanlığı zamanında. Döndükten sonra başımıza başka şeyler geldi. Korktuk mu? Yok. Bedel ödedik mi? Öderiz. Ama neticelerini topluyoruz artık. Hikaye bu. Ekonomide de aynı. Ya geri adım atacağız, ya da bu çerçevede yürüyeceğiz. Ben her yıl milyarlarca dolarımı dışarıya veriyorum. Kolaycılığa kaçmayacağız. Türkiye bu açıdan da tüm finansal sisteminde de bedeller ödeyerek buraya doğru gidiyor. Bunların neticesini birkaç yıl içinde çok güçlü şekilde göreceğiz."

"Bir batı ülkesinde tehdit edildim" ile ilgili etiketler Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanı Tehdit enerji bakanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.