"Bir bakarsınız CHP kapatılmış, seçime girmesi yasaklanmış..."

Sabah Gazetesi'nde bugün Mehmet Barlas'ın kaleminden çıkan uyarılar siyaset kulislerinde çok konuşulacak.... Barlas, muhalefetin meşruiyet sorununa dikkat çektiği yazısında ""Bir bakarsınız CHP kapatılmış, seçime girmesi yasaklanmış..." şeklinde ilginç bir ifade kullandı. Barlas, böyle bir durumla karşılaşılmaması için hem CHP'yi hem de İYİ Parti'yi uyardı

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'ın bugün kaleme aldığı köşe yazısı çok ses getirecek.

Türk siyasetindeki meşruiyet sorununa dikkat çeken Mehmet Barlas, konunun sadece HDP üzerinden tartışılmasına itiraz ederek benzer bir sorgulamayı CHP özelinde gündeme getirdi.

"Muhalefetin meşruiyet sorunu" başlıklı yazısında söz konusu meşruiyet sorununu hafife almamak gerektiğine dikkat çeken Barlas şu ifadeleri kullandı;

"Muhalefetin meşruiyeti, çok önemli bir kavramı da akla getiriyor. Acaba Türk siyasetinde meşru olmayan unsurlar, legal olarak yer bulabilirler mi? Mesela PKK'nın HDP ile birlikteliğine değiniliyor ve bu konu adeta sakız haline getiriliyor. Ve biliyoruz ki HDP hakkında bir de kapatma davası var. Yani bir parti, meşruiyetini kaybederse seçime katılabilir mi?

Aynı durum Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu için de söz konusu değil mi? Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir."

DİKKATLİ DAVRANMALILAR

CHP'nin ve İYİ Parti'nin eskisinden farklı biçimde dikkatli davranmaları gerektiğini belirten Barlas, "Çünkü 2023 seçimleri Türkiye için geleceğe yönelik bir dönüm noktası olacaktır. 85 milyon insanın kaderini 2-3 sorumsuz politika heveslisinin gayrimeşru çabalarına kurban edemeyiz. Eğer siyaseti ciddiye alıyorsanız söylediklerimi hafife almayın. Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen her "yalancı" suçlaması veya İYİ Parti'nin her "küfürbaz" milletvekili, meşruiyet sınırlarını zorluyorlar. Geçen gün bu çok açık ortaya çıktı." dedi.

"Bir bakarsınız CHP kapatılmış, seçime girmesi yasaklanmış..." ile ilgili etiketler Meral Akşener Mehmet Barlas CHP Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.