Bir AB ülkesi daha Türkiye'nin SİHA'larına talip oldu: "İşbirliğine hazırız"

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği SİHA'lara bir Avrupa Birliği ülkesinden taha talip çıktı. Çekya Savunma Bakan Yardımcısı Filip Reha, Türkiye ile savunma sanayii konusunda işbirliğine hazır olduklarını belirterek " ABD ve Türkiye arasındaki sorunlar bizi ilgilendirmez. Bizi AB ve Çek yasaları ilgilendirir" dedi.

Çekya basını İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi fuarına geniş yer ayırdı. Haberde, ABD ve Türkiye arasında S-400 krizinden bahsedilirken, Çekya’nın Türkiye ile işbirliğine hazır olduğu aktarıldı.

Bir AB ülkesi daha Türkiye'nin SİHA'larına talip oldu: "İşbirliğine hazırız"

Haberde, Çekya Savunma Bakan Yardımcısı Filip Reha “Savunma sanayii konusunda Türkiye ile işbirliğine hazırız. ABD ve Türkiye arasındaki sorunlar bizi ilgilendirmez. Bizi AB ve Çek yasaları ilgilendirir. Eğer Türkiye’nin üreteceği kaliteli ürünlere ihtiyaç duyarsak fizibilite çalışmalarını başlatırız” ifadeleri yer aldı.

TÜRK İHA'LARINA YOĞUN İLGİ

Türk İHA’larına büyük ilgi olduğu ifade edilen haberde, İHA’ların özellikle Karabağ, Suriye ve Libya’da Türk ordusuna çok fayda sağladığı ve ilk NATO üyesi alıcısının ise Polonya olduğu belirtilerek, Arnavutluk ve Letonya’nın da resmi olarak ilgi gösterdiğinden bahsedildi.

HARİKA İLİŞKİLERİMİZ VAR

Türkiye Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ile röportaja da yer verilen haberde Demir ise, “Çekya şirketleri ile harika ilişkilerimiz var. Ortak teknoloji geliştirme, ortak proje ve yatırımlar konusunda işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz” dedi.

Bir AB ülkesi daha Türkiye'nin SİHA'larına talip oldu: "İşbirliğine hazırız" - Resim : 2

İNCELEMELERE BAŞLADIK

Çekya’nın jet ve füze motoru ile uçak ve helikopter havalandırma sistemleri üreten PBS yöneticisi Zdenek Pavlik ise, “Türkiye ve ABD arasındaki sorunları biliyoruz. Biz yüzde 100 Çek firması olarak işbirliğine hazırız. Zaten halihazırda Türkiye pazarı ile ilgili incelemelere başladık” dedi.

Bir AB ülkesi daha Türkiye'nin SİHA'larına talip oldu: "İşbirliğine hazırız" ile ilgili etiketler Çekya Türkiye SİHA İHA savunma sanayii
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.