BİP'e 24 saatte 1 milyondan fazla yeni kullanıcı

Dünyada en fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın yeni güvenlik sözleşmesi kullanıcıları tedirgin etti. Yeni alternatif arayışına giren Türk kullanıcılar Turkcell'in sunduğu ve tüm operatörlerin kullanabildiği BiP'e yöneldi. BİP'in kullanıcı sayısı bir günde 1 milyon 124 bin kişi arttı.

ABD menşeli mesajlaşma uygulaması WhatsApp çarşamba günü kullanıcılara yeni bir sözleşme sundu. Bu sözleşmeye göre, WhatsApp kullanan herkes, Facebook ve ona bağlı kuruluşlarla özel bilgilerini paylaşacak.

KULLANICILAR YENİ ARAYIŞA GİRDİ

Tüm dünyayı ayaklandıran bu sözleşme, insan hakları aktivistleri tarafından 'gizlilik bilgilerini ihlal' olarak değerlendirilirken, kullanıcılar yeni bir uygulama arayışına girişti.

Turkcell'in geliştirdiği ve her operatörün erişebildiği BİP uygulaması ise Türkiye'de en çok indirilen uygulama oldu.

BİP'e 24 saatte 1 milyondan fazla yeni kullanıcı

BİP'E YOĞUN İLGİ: 24 SAATTE BİR MİLYONU GEÇTİ

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, kişisel veri güvenliğini sağlayan ve çok sayıdaki yenilikçi özelliğiyle rakiplerini geride bırakan BİP, son 24 saatte bir milyondan fazla kişi tarafından indirildi.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ ŞİFRELERLE KORUMA SAĞLANIYOR

HD kalitesinde sesli ve görüntülü arama özellikleri bulunan BİP'in, dünyanın 192 ülkesinde tercih edilmeye devam ettiğini belirten Turkcell, uygulamadaki tüm verilerin yüksek güvenlikli şifreler ile Turkcell veri merkezlerinde korunduğunu belirtiyor.

KAYBOLAN MESAJ ÖZELLİĞİ

Öte yandan kaybolan mesaj özelliği sunulan BİP'te gönderilen mesajlar seçilen süre boyunca sohbet ekranında göründükten sonra kayboluyor.

Acil durum özelliğini de kullanıcılara sunan BİP'te kullanıcıların tek tuşla durum bilgilerini ve konumunu paylaşması mümkün.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLE ANLAŞMA

BiP, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yaparak Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı da açtı. Operatör ayrımı olmadan BiP kullanıcıları, bu kanal üzerinden koronavirüs testi yapabiliyor ve gerekli durumlarda ALO 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Danışma Hattı'na ücretsiz ulaşabiliyor.

 8 ŞUBAT'A KADAR ONAY VERİLMESİ GEREKİYOR

Diğer yandan WhatsApp kullanan kişilerin uygulamayı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat'a kadar gizlilik koşullarına onay vermesi gerekiyor.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ KAPSAM DIŞI

WhatsApp'ın internet sitesindeki bilgilere göre "Avrupa Bölgesi" kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceği belirtildi.

Uzmanlar ise bu durumun çifte standart olduğunu ve veri güvenliğine sert yaptırımlar uygulayan Avrupa Birliği ülkelerine temkinli yaklaşıldığını ifade ediyor.

 

BİP'e 24 saatte 1 milyondan fazla yeni kullanıcı ile ilgili etiketler Turkcell WhatsApp mesaj Facebook gizlilik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.