BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den tedirgin eden uyarı!

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, Omicron’un aşıların koruyamadığı bir alt varyantının ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

Dünya genelinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan ve 538 milyondan fazla insana bulaşan Covid-19 salgınına karşı etkili bir aşı geliştiren BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, İngiltere merkezli Financial Times gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

"OMİCRON'UN YENİ BİR ALT VARYANTI ÇIKABİLİR"

BioNTech’in CEO’su, Omicron’un aşıların koruyamadığı bir alt varyantının ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

"ZAMAN İLERLİYOR"

Şahin, "Zaman ilerliyor" derken, BioNTech ve Moderna gibi hızlı mRNA teknolojisini kullanılan aşılarda bile seri üretime geçilmenin üç ayı bulabileceğini söyledi.

Sağlık otoritelerine de seslenen Şahin, “Ek klinik denemelere gerek kalmadan aşı adaptasyonunu en yeni verilere göre yapma imkanına sahip olmak faydalı olacaktır” dedi.

BioNTech CEO'su, klinik araştırmaların bugüne kadar koronavirüs ve Omicron için yapılan çalışmalardan farklı olmayacağını çünkü sadece 'spike proteinin birkaç amino asidini değiştireceklerini' sözlerine ekledi. Şahin, önlem alma konusunda ‘zamanla yarışıldığını’ vurguladı.

Şahin’in bu açıklaması, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin üreticilerle, Avrupa genelinde Covid-19 hastane başvurularında artışa neden olan ve hızla yayılan BA.4 ve BA.5 alt varyantları için aşı arayışı hakkında talepte bulunduğunu söylemesinin ardından geldi.

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den tedirgin eden uyarı! ile ilgili etiketler BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.