BioNTech'in aşısı mutand virüsten koruyor mu?

BioNTech-Pfizer tarafından üretilen mRNA tabanlı koronavirüs aşısının İngiltere ve Güney Afrika'da ortaya çıkan mutasyonlu virüslere karşı da etkili olup olmadığı tartışılıyordu. Merak edilen bu konuya ilişkin BioNTech-Pfizer'dan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, "Kovid-19’un yeni türü için yeni bir aşı geliştirmeye ihtiyaç yok" denildi.

BioNTech-Pfizer, mutasyona uğramış olan virüslere dönük çalışmalarını tamamlayarak sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.

BioNTech-Pfizer, “BNT162b2” isimli aşısının Kovid-19’un İngiltere ve Güney Afrika'da tespit edilen yeni türüne karşı da koruma sağladığını bildirdi. 

Yapılan açıklamada, yapılan laboratuvar çalışmalarında aşının İngiltere ve Güney Afrika'daki yeni türlere karşı nötralize edici antikor tepkisini tetiklediğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, laboratuvar çalışmalarında elde edilen sonuçların cesaret verici olduğunun da altı çizildi.

BioNTech-Pfizer, ürettikleri aşının üzerinde muhtemel yeni türlere göre ayarlama yapabileceklerini de kaydetti. 

BioNTech'in aşısı mutand virüsten koruyor mu? ile ilgili etiketler BioNTech Pfizer BNT162b2 mutand virüs mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.