Biontech yerine Moderna'yı dayatan Almanya'ya tepki: Biz kobay mıyız?

Stoklarda son kullanma tarihi yaklaşan Moderna aşılarını eritmek için Biontech'e sipariş kotası koyan Almanya'da halk isyan ediyor. Özellikle "Son kullanma tarihi yaklaşan Moderna'ya kobay olmak istemiyoruz" diyen Almanya'daki Türk gurbetçiler Biontech aşısı olabilmek için Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyor.

Almanya'da Sağlık Bakanlığı, hatırlatma dozlarında Moderna'nın daha sık kullanılabilmesi için BioNTech/Pfizer’den aşı sipariş miktarlarına kısıtlamalar getirdiğine dair eyaletlere yazı göndermişti. Yazıda, stoklarda bulunan Moderna aşılarının kullanma sürelerinin, 2022 yılının ilk çeyreğinin ortalarında bitme tehlikesi olduğuna dikkat çekilmişti.

Bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından geliştirilen Alman aşısının yerine ABD merkezli Moderna aşısının dayatılmasına eyalet yetkilileri tarafından itiraz gelirken, Almanya'daki halk, "Biz kobay mıyız?" diyerek duruma isyan etti.

Stoklardaki fazla Moderna aşılarının eritilmesi için başlatılan uygulama hem Almanları hem de gurbetçiler rahatsız etti. TRHaber'e konuşan Türk asıllı işadamı İbrahim Çelik, 3. doz aşıyı olmak istediğini fakat tercihinin BionTech olmasından ötürü kendisine iki ay sonraya randevu verildiğini söyledi.

MODERNA DAYATMASINDAN GURBETÇİLER DE RAHATSIZ

Moderna için BionTech'e yapılan sınırlama kararının bu aşıyı olmak isteyen insanları mağdur ettiğini ifade eden Çelik, "Oysa Moderna'yı tercih ettiğinizde hemen randevu alabiliyorsunuz. Ama bu ABD aşısını (Moderna) kimse kullanmak istemiyor. Son kullanma tarihi geçecek diye millete bu aşıyı dayatıyorlar. Bu gidişle yakında Türkiye'ye geleceğim." dedi.


BIONTECH AŞISI OLMAK İSTEYENLER TÜRKİYE'YE GELİYOR

Koronavirüs aşısındaki yeni karara tepki göstererek, "Son kullanma tarihi yaklaşan Moderna'ya kobay olmak istemiyoruz" diyen Almanya'daki gurbetçilerin, BionTech aşısına ulaşabilmek için Türkiye'ye gelmeye başladığı belirtiliyor.

 

Biontech yerine Moderna'yı dayatan Almanya'ya tepki: Biz kobay mıyız? ile ilgili etiketler Almanya BioNTech moderna koronavirüs aşısı son kullanma tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.