BioNTech tarih verip duyurdu! 6 ay ve üzeri çocuklar için aşı onayı isteyecek!

Ülkemizde son olarak 12 yaş ve üstüne onay verilen koronavirüs aşısı ile ilgili Pfizer'dan önemli bir açıklama geldi. Kasım ayını işaret eden Pfizer, 6 ay ve 5 yaş arasındaki çocuklara Kovid-19 aşısı yapılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) başvuracağını bildirdi.

Politico'da yer alan habere göre, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ve BioNTech şirketleri, kasım ayında 6 ay ve 5 yaş aralığındaki çocuklara koronavirüs aşısı yapılması için başvuruda bulunacak.

Pfizer, daha önce 5-11 yaşlarındaki çocuklara aşı uygulanmasına yönelik onay başvurusu yapacağını açıklamıştı.

5 YAŞ İÇİN BAŞVURU SONRASI İŞLEME KONULACAK

D’Amelio, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onay başvurusunun, 5-11 yaş aralığı için yapılacak başvurudan sonra işleme konulacağı bilgisini paylaştı.

 

İLK TAM LİSANSLI KORONAVİRÜS AŞISI OLMUŞTU

FDA tarafından ağustos ayında onaylanan Pfizer/Biontech aşısı, ABD’de kullanımına onay verilen ilk tam lisanslı Kovid-19 aşısı olmuştu.

Pfizer/Biontech ve Moderna aşıları, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından 12 yaşından büyükler için onaylanmıştı.

BioNTech tarih verip duyurdu! 6 ay ve üzeri çocuklar için aşı onayı isteyecek! ile ilgili etiketler Bebek Çocuk Pfizer BioNTech aşı 6 ay
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.