Biontech kısırlaştırır mı? Biontech Pfizer aşısı hakkında ilginç iddia!

Ülkemizde kullanımına onay verilen koronavirüs aşılarından Biontech Pfizer aşısı ile ilgili ilginç sorular gelmeye devam ediyor. Çin'in Sinovac aşısından sonra uygulanmasına karar verilen Biontech kısırlaştırır mı? Yan etkileri var mı?

Biontech kısırlaştırır mı sorusu internet ve sosyal medyanın gündeminde. Ülkeminde uygulanan koronavirüs aşıları arasında olan Biontech Pfizer aşısı ile ilgili olası yan etkiler merak konusu olurken aşı ile ilgili sosyal medya kullanıcıları arasında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Biontech aşısı kısırlaştırıyor!

Ancak Biontech aşısının olası yan etkileri arasında;

Yorgunluk,

Enfeksiyon yerinde ağrı ve şişlik,

Kas ağrıları,

Titreme, eklem ağırısı ve ateş yer alıyor.

Türkiye'nin Biontech firmasıyla olan 120 milyon dozluk aşı anlaşması sonrası ilk partinin gelmesi sonrası aşı seçimi konusunda ahssas davranan vatandaşlar, aşıların yan etkileri konusunda araştırmalara devam ediyor.

Biontech aşısının yaşa göre yan etkileri neler? Biontech aşısını kimler yaptırmalı? Biontech/ Pfizer aşısını kullanan ülkeler!

BioNTech aşısı için milyon doz aşı başına yaklaşık on bir vakada şiddetli alerjik reaksiyon gözlenmiştir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin bir raporuna göre, bu alerjik reaksiyonların % 71'i aşılamadan sonraki 15 dakika içinde gelişmiş ve çoğunlukla (% 81) bir alerji veya alerjik reaksiyon öyküsü olan kişilerde meydana geldiği bildirilmiştir.

Biontech aşısının kısırlaştırdığına yönelik haberler tamamiyle asparagas niteliğini taşıyor. Zira firmanın bu konuda bir açıklaması olmadığı gibi aşı olan vatandaşların da böyle bir şikayeti bulubnmuyor.

Biontech kısırlaştırır mı? Biontech Pfizer aşısı hakkında ilginç iddia! ile ilgili etiketler Koronavirüs biontech kısırlaştırır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.