BioNTech aşısının yan etkileri 2. dozdan sonra oluyor: Aşırı halsizlik, kas ve baş ağrısı...

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son hız devam eden aşılama çalışmalarında en çok merak edilen konulardan biri de aşıların yan etkisi. BioNTech mi Sinovac mı daha etkili tartışmaları devam ederken bağışıklık uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, BioNTech aşısı olduktan sonra yaşadığı yan etkileri paylaştı. En büyük yan etkilerin 2. doz sonrası gerçekleştiğini belirten Unutmaz, "Aşırı halsizlik,kas ve baş ağrısından tüm gün yattım" dedi.

Bağışıklık sistemi uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz BioNTech aşısının 2. dozunu olacak vatandaşları yan etkileri konusunda uyardı. Kendisinin de BinoNTech aşısını tercih ettiğini ve 2. doz sonrası bir takım yan etkiler yaşadığını belirten Unutmaz, "Aşı olan kolda ilk 2 gün çok ağrım oldu, sonraki günlerde ise aşırı halsizlik, kas ve baş ağrısı yaşadım. Endişe etmeyin" açıklamalarında bulundu. 

BİRİNCİ DOZ AŞI SONRASI DA YAN ETKİ YAŞANABİLİR

Bu belirtilerin yanında ateş ve fazlaca ağrı yaşayan vatandaşların ağrı kesici alabileceğini belirten Unutmaz bu yan etkileri daha önce koronavirüs geçirmiş hastaların 1. doz aşı sonrası da yaşayabileceğini söyledi. 

 

"YAN ETKİ OLMAMASI AŞI ETKİSİZ ANLAMINA GELMEZ"

BioNTech aşısının yan etkilerinin herkeste aynı derecede olmadığını da belirten Unutmaz, "Yan etki olmaması aşı etkisiz anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

İşte Prof. Dr. Derya Unutmaz'ın sosyal medya hesabından koronavirüs aşısı olan vatandaşları uyardığı o paylaşımlar...

 

 

 

BioNTech aşısının yan etkileri 2. dozdan sonra oluyor: Aşırı halsizlik, kas ve baş ağrısı... ile ilgili etiketler doktor Derya Unutmaz koronavirüs aşısı BioNTech sinovac
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.