Biontech aşısında iki doz arası 4 haftaya indi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın başkanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısı sona erdi. Bakan Fahrettin Koca koronavirüs aşı programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın başkanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Fahrettin Koca canlı yayında açıklamalarda bulundu. Buna göre; 50 yaş üzeri ve sağlık çalışanları 3’üncü doz aşı olabilecek. Koronavirüsü atlatanlar 3 ay sonra aşı randevusu alabilecek. Biontech aşısında iki doz arası 4 haftaya indi. 

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasındna öne çıkanlar şöyle:

- Bugün itibariyle yaklaşık 50 milyon doz aşıya ulaşmış bulunuyoruz. İlk doz aşısını olan vatandaşlarımızla ikinci doz aşı zamanı gelen vatandaşlarımızın takvimleri birleştiğinde günde 1,5-2 milyon dolaylarında aşı yapıyor olacağız.

- 2 doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımız yarından itibaren istedikleri aşı ile 3. doz aşılarını olmak üzere randevu alabileceklerdir. 3. doz aşının hangi aşı türü ile olduğunun herhangi bir kısıtlaması ya da önceliği yoktur.

- Bildiğiniz gibi hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirilmiştir. Hastalığı geçirmiş olan vatandaşlarımız hatırlatma dozu olarak aşıyı hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabileceklerdir.

- Elde edilen yeni veriler ışığında Biontech aşısının ilk dozunu olan vatandaşlarımızın ikinci dozlarını 4 hafta sonra olabilecek şekilde randevu almaları uygun bulunmuştur.

- Aşıya karşı olmayan ama aşı olmakta tereddüt eden vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Siz tereddüt eder ve geri durursanız bir kişi eksik kalacağız ve her bir eksiğimiz bizi toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmakta geciktirecektir.

 

 

 

Biontech aşısında iki doz arası 4 haftaya indi ile ilgili etiketler Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.