Biontech aşıdan sonra kol ağrısına ne iyi gelir? Kol ağrısı kaç gün sürer, nasıl geçer?

Biontech aşıdan sonra kol ağrısına ne iyi gelir vatandaşların en çok merak ettikleri arasında yer almakta. Aşının yaygın olarak görünen yan etkilerden kol ağrısı için uzmanlar bazı tavsiyelerde bulunmakta. Peki, aşıdan sonra kol ağrısı kaç gün sürer?

Biontech aşısından sonra yaşanan kol ağrısı sıklıkla her vatandaşta görülebilmektedir. Biontech aşısının yan etkilerinin kısa süreli ve tedavi gerektirmeyecek bir durum olduğundan bazı durumlarda günlük yaşamı az da olsa etkilediği söylenebilmektedir.

Ancak bu yan etki Covid-19’un sağlığa verdiği zararlarla karşılaştırıldığı zaman oldukça basit kalmakta. Uzmanlar bu konuda Biontech aşısının yan etkilerinin diğer yetişkin aşılarına benzerlik gösterdiğini de söylemekte.

Biontech aşının yan etkileri nelerdir?

Aşı yapılan yerde şişlik ve ağrı
Baş ağrısı,
Yorgunluk,
Titreme,
Kas ağrıları,
Ateş,
Eklem ağrısı

Ateş, ikinci dozdan sonra daha sık görülmektedir.

Biontech aşıdan sonra kol ağrısına ne iyi gelir? Kol ağrısı kaç gün sürer, nasıl geçer?

Biontech aşısının yan etkileri nasıl geçmektedir?

Aşının enjekte edildiği bölgede ağrı, kızarıklık ya da şişlik görüldüğünde ilk olarak mutlaka aşı yapılan kolunuzu yükseltmeniz size iyi gelecektir. Bununla birlikte aşı yapılan yere soğuk uygulama yapabilirsiniz. Ancak buzu direkt olarak kolunuzun üzerine koymadan soğuk suyla ıslatılmış bir havlu size bunun için daha uygun olacaktır.

Aşı yapıldıktan sonra 24 saat boyunca ağrı kesici ilaç alınmaması yönünde tavsiye vardır. İlk 24 saatten sonra parasetamol içeren bir ağrı kesici kullanmak ağrılarınızın hafiflemesine de yardımcı olur.

Aşıdan sonra yorgunluk hissi olacağından bol bol dinlenmek ve bol sıvı tüketmek iyi gelecektir.

Biontech aşıdan sonra kol ağrısına ne iyi gelir? Kol ağrısı kaç gün sürer, nasıl geçer? - Resim : 2

Aşının ardından bir hafta içinde baş ağrısı gelişmesi durumunda sadece parasetamol içeren bir ağrı kesici alınması yeterli olacaktır.

Aşıdan sonra kas ve ve eklem ağrısı için de istirahat, yeterli sıvı alımı ve parasetamol içeren ağrı kesici tavsiye edilmektedir.

Aşıdan sonra bir hafta içinde ishal ve kusma gelişecek olursa elektrolit dengesinin korunması adına ağızdan sıvı ve gıda almanız faydalı olacaktır.

Biontech aşıdan sonra kol ağrısına ne iyi gelir? Kol ağrısı kaç gün sürer, nasıl geçer? ile ilgili etiketler BioNTech aşı kol ağrısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.