BionTech, 12-15 yaş grubunda ne kadar etkili? İşte o araştırmanın sonucu

Pfizer, BioNTech koronavirüs aşısının 12-15 yaş grubu üzerindeki etkisine dair ileri aşama klinik deneylerini tamamladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre aşının bu yaş grubu üzerinde ciddi bir yan etkiye yol açmadan son derece etkili olduğu bildirildi.

Pfizer/BioNTech'in yeni tip koronavirüs aşısının 12-15 yaş grubu üzerinde ciddi bir yan etkiye yol açmadan son derece etkili olduğu açıklandı.

Pfizer'dan yapılan açıklamada; ileri aşama klinik deneylerin, BionTech firmasıyla ortak geliştirdiği iki doz aşının, ikinci dozdan 7 gün ila 4 ay içinde 12-15 yaş grubunda Covid-19 enfeksiyonunu yüzde 100 önlediğini gösterdiği belirtildi. Şirket, 3’üncü aşama deneylere katılan 2 bin 228 denekte herhangi bir ciddi yan etkiye rastlanmadığını da bildirdi.

Söz konusu verinin, şirketin ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) yapacağı Pfizer/BionTech aşısının 12-15 yaş grubu için tam onay başvurusunda kullanılacağı öğrenildi. Mayıs 2021'de aşıya FDA tarafından 12-15 yaş grubu için acil kullanım onayı verilmişti.

BionTech, 12-15 yaş grubunda ne kadar etkili? İşte o araştırmanın sonucu ile ilgili etiketler Pfizer BioNTech 12-15 yaş koronavirüs aşısı covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.