Binlerce Suriyeli Türkiye sınırına dayanacak!

Suriye'nin İdlib kentinde anonslar yapılarak sivil halk Türkiye sınırında yapılacak eyleme davet ediliyor. İddiaya göre, binlerce Suriyeli yarın iş makineleriyle Türkiye sınırına dayanacak.

Yarın (30 Ağustos) cuma namazı çıkışında binlerce Suriyeli ile 3 ayrı noktada yapılması planlanan eylemde, iş makineleriyle hudut duvarlarına saldırılarda bulunulacağı iddia edildi.

3 GRUP HALİNDE GİRİŞ YAPMAYI DENEYECEKLER

SuperHaber'in bölgeden edindiği bilgilere göre Suriyeliler, Reyhanlı hudut hattı Bükülmez Mahallesi (Atma), Cilvegözü Sınır Kapısı ve Beşaslan Mahallesi mevkilerinde 3 grup halinde toplanarak sınır duvarlarını yıkılacak ve Türkiye'ye giriş yapmayı deneyecek.

KADIN VE ÇOCUKLAR ÖN SAFLARDA

Özellikle çadırlarda ve kamplarda yaşayan Suriyelilerin katılımının beklendiği eylemde kadın ve çocukların ön saflara yerleştirileceği düşünülüyor. Bölgeyi karıştırmak isteyen kişilerin asıl amacı ise sivillere ateş açtırtmak.

Bölgede sık sık yapılan anonslarla halk eyleme davet ediliyor. O anonsları yapan ve halkı galeyana getirmek isteyen kişilerden birinin isminin Abu Bahr olduğu öğrenildi.

İşte yapılan anonslardan bazıları:

 

Binlerce Suriyeli Türkiye sınırına dayanacak! ile ilgili etiketler Türkiye Suriye SuperHaber Suriyeli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.