Binlerce kişi akın etti! Elmas zannettikleri şey aslında bambaşka çıktı...

Güney Afrika'da bir çobanın elmas bulduğu söylentisi çevre bölgelere yayılınca binlerce kişi çobanın bulunduğu yere akın etti. Fakat bulunan taşın elmas değil ona çok benzeyen kuvars taşı olduğu ortaya çıktı.

Güney Afrika'da elmas bulunduğu söylentisiyle bir kırsal alan binlerce kişinin akınına uğradı.

Yapılan çalışmalarda binlerce kişinin, elmas yerine kuvars taşı bulduğu ve bu madenin değerinin de oldukça düşük olduğu kaydedildi.

'ÇOBAN KUVARS TAŞI BULDU' SÖYLENTİSİ YAYILDI

Euronews'in haberine göre, Güney Afrika'da ülkenin doğusunda yer alan KwaZulu-Natal eyaletine bağlı KwaHlathi Köyü'nde 12 Haziran tarihinde bir çobanın elmas bulduğu söylentilerinin dolaşması sebebiyle binlerce kişi bölgeye akın etti.

KUVARS TAŞI NEDİR?

Oksijen ve silikon elementlerinin volkanik kayaçlarda ve çevresinde oluşturduğu doğal taşlara kuvars deniliyor. Yapısı kristallerden oluştuğu için kuvars kristali olarak da bilinir. Yerkürede en yaygın bulunan doğal taşlardandır.

Binlerce kişi akın etti! Elmas zannettikleri şey aslında bambaşka çıktı... ile ilgili etiketler Afrika Çoban kuvars taş köylü elmas
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.