Binlerce gurbetçi pandemi, tatil ve döviz bozdurmak için yurda geliyor

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, yılbaşı öncesi Türkiye'ye geliyor. Pandemi nedeni ile kapanmaya geçen Hollanda'da bulunan gurbetçiler, tatil ve döviz bozdurma amacıyla Türkiye'ye gelmek için havalimanlarına gittiler. Gurbetçilerin yaz aylarında kullandıkları izinleri, yılbaşı öncesi alarak, hava yolu dışında kara yoluyla da Türkiye'ye gelmek için yola çıktıkları ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yeni yıla girerken, binlerce gurbetçinin de çeşitli nedenlerle yurda gelmeye başladıkları görüldü.

GURBETÇİNİN GELİŞ NEDENİ YILBAŞI TATİLİ VE DÖVİZ BOZDURMA

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin, özellikle pandeminin arttığı ve kapanmaların başladığı Almanya ve Hollanda'dan Türkiye'ye gelmek için havalimanlarına gittikleri ifade edildi. SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, binlerce gurbetçinin yılbaşı öncesi Türkiye'ye geliş nedenlerinin başında, her gün artan salgın hastalıkla beraber, yılbaşı tatilini geçirmek ve döviz bozdurmak olduğu kaydedildi.

Binlerce gurbetçi pandemi, tatil ve döviz bozdurmak için yurda geliyor

HAVALİMANLARINDA SADECE TÜRK YOLCULAR BULUNUYOR

Her geçen gün artan pandemi nedeni ile tam kapanmaya giden Hollanda'da yaşayan gurbetçilerin, havalimanlarını doldurmasının şaşkınlıkla karşılandığı vurgulandı. Amsterdam'da işçi olarak çalışan Ferhat Kaya adlı gurbetçi, Hollanda'da Covid 19 nedeni ile adeta evlerden çıkamadıklarını söyleyerek, "Ben de hem salgın hastalıktan kaçmak, tatil yapmak, hem de döviz bozdurmak için Türkiye'ye geldim.Ülkemiz her bakımdan daha güvenli" dedi.

Binlerce gurbetçi pandemi, tatil ve döviz bozdurmak için yurda geliyor - Resim : 2

TÜRKİYE'YE KARA YOLU İLE GELİŞLER DE ARTTI

Öte yandan, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin, hava yolu dışında, kara yoluyla da Türkiye'ye gelmek için araçları ile yollara çıktıkları aktarıldı. Alınan bilgilere göre, gurbetçiler çalıştıkları iş yerlerindeki yaz aylarında kullanacakları izinlerini, yılbaşı öncesi alarak Türkiye'ye geliyor.

Binlerce gurbetçi pandemi, tatil ve döviz bozdurmak için yurda geliyor - Resim : 3

Binlerce gurbetçi pandemi, tatil ve döviz bozdurmak için yurda geliyor ile ilgili etiketler Hollanda Havalimanı gurbetçi yurda dönüş doluluk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.