Binlerce Filistinli cuma namazını Kudüs’ün caddelerinde kıldı

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişine 50 yaş sınırı getirmesinin ardından binlerce Filistinli Müslüman cuma namazını Harem-i Şerif’in çevresindeki eski şehre çıkan cadde ve sokaklarda kıldı.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişine 50 yaş sınırı getirmesinin ardından binlerce Filistinli Müslüman cuma namazını Harem-i Şerif’in çevresindeki eski şehre çıkan cadde ve sokaklarda kıldı.

Filistinli Müslümanlar cuma namazını işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Ras El Amud, Vadi El Ceviz ile Mescid-i Aksa’nın çevresindeki eski şehrin Fas (El-Mağaribe), El Halil ve Şam Kapıları ile Selahaddin caddesinde eda etti.

İsrail polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı işgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa çevresinde, çok sayıda kontrol noktası kurdu.

mescidi-aksa2

MESCİD-İ AKSA’DA 10 BİN MÜSLÜMAN NAMAZ KILDI

Mescid-i Aksa Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 10 bin Filistinlinin Harem-i Şerif’te cuma namazı kıldığı ifade edildi.
Mescid-i Aksa’da cuma hutbesi veren Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin de Filistinlilere sükûnet ve sabır çağrısı yaptı.

Şeyh Hüseyin Filistinli Müslümanlara, “İnancınıza sarılınız ve ona sıkı sıkıya tutunun. Biz şiddet yanlısı değiliz. Ancak işgalcilerin Harem-i Şerif’in hürmetini ihlal etmesini asla kabul etmeyiz. Biz Aksa’mızda ibadet etmek istiyoruz. Burası Müslümanların ilk kıblesidir.” dedi.

VADİ EL CEVİZ’DE KÜÇÜK ÇAPLI OLAYLAR YAŞANDI

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi El Ceviz mahallesinde, cuma namazı sonrası İsrail polisi cemaate ses bombalarıyla müdahale etti.

Tekbir ve slogan atan Filistinli Müslümanlar ile İsrail polisi arasında küçük çaplı arbede yaşandı. Olay büyümeden sona erdi.

mescidi-aksa

BATI ŞERİA’DA OLAYLAR YAŞANDI

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli belde ve bölgelerinde açık alanda kılınan cuma namazı sonrası İsrail polisi cemaate müdahale etti. Yaşanan olaylarda yaralıların olduğu belirtildi.

İsrail polisi yaptığı yazılı açıklamada, bugün için 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmeyeceği, kadınların girişine ise kısıtlama getirilmediğini belirtmişti.

Açıklamada, Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin içinde ve dışında ek polis güçlerinin konuşlandırıldığı, bölgenin etrafındaki bazı yolların da kapatılacağı kaydedilmişti.

GAZZE'DE AKSA'YA DESTEK GÖSTERİSİ

Gazze'de İsrail'in ihlalleri protesto edilerek, Mescid-i Aksa'ya destek gösterisi düzenlendi.

Hamas'ın çağrısıyla toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Aksa'ya ve Kudüs'teki Filistinlilere yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

"Lebbeyk ey Aksa", "Muhammed'in ordusu dönecek" şeklinde sloganlar atan göstericiler, İsrail'i kınadı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Fethi Hammad, gösteride yaptığı konuşmada, "Kudüs'teki Filistinlilerin kazandığı zafer, gelecekteki mücadelelerde kazanılacak zaferlerin bir özeti." dedi.

İsrail'in ihlallerine tepki gösteren Hammad, Kudüs'te bu ihlallere karşı verilen mücadeleden övgüyle söz ederek, İslam dünyasına da Filistin halkına destek olma çağrısı yaptı.

Hammad, Arap ülkeleri ve İslam ümmetine Aksa konusunda ciddi tavırlar sergilemeleri için hükümetlerine baskı yapma çağrısında bulundu.

Binlerce Filistinli cuma namazını Kudüs’ün caddelerinde kıldı ile ilgili etiketler Mescid-i Aksa İsrail cuma namazı batı şeria
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.