Bingöl'de nereler gezilmeli? İşte Bingöl'de gezilecek yerler!

Türkiye'nin tarihi yapılarıyla öne çıkan şehirlerinden biri olan Bingöl'ü vatandaşlar merak ediyor. Bingöl'e giden insanlar nerelerin gezileceğini araştırıyor. Peki Bingöl'de nereler gezilmeli? İşte Bingöl'de gezilecek yerler!

Tarihi yapılarıyla dikkat çeken, Türkiye'nin en güzide şehirlerinden biri olan Bayburt bu yıl da vatandaşların ilgisinde... Peki Bingöl'de nereler gezilmeli? İşte Bingöl'de gezilecek yerler!

Bingöl'de nereler gezilmeli? İşte Bingöl'de gezilecek yerler!

1. YÜZEN ADA - BİNGÖL

Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 km uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur. Gölün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş düz arazi üzerinde bulunan krater gölü konumundadır. Gölün şimdiki alanı 300 m2'nin üzerindedir. Gölün derinliğinin 50 metreden fazla olduğu düşünülmektedir. Yaz ve kış aylarında su seviyesi aynı kalmaktadır. Su tatlı ve berrak olup, herhangi bir madensel tuz ihtiva etmemektedir.

Gölün ortasında hareket eden üç ada vardır. Adalar göl içinde bağımsızdır. Üstüne binildiği zaman sal gibi her tarafa ağır ağır hareket etmektedir. Adanın üzerinde 4-5 tane bodur dişbudak ağacı mevcuttur. Çevredeki bitkiler gölün mevcut suyu ile beslenmektedir. Ada üzerinde bulunan ot kökleri sarılıcı olması nedeniyle toprak tamamen bitki kökleri ile kaynamış ve yapışmış durumdadır. Ayrıca gölün ortasında bulunan adanın yapısı incelendiğinde çayır, ayrık ot ve suda yetişen çeşitli bitkilerin ada üzerinde mevcut olduğu görülmektedir. Çevresi meşe ve yeşil alan ile kaplıdır.

Nasıl Gidilir: Yüzen Ada Solhan İlçesi Hazarşah Köyü Aksakal Göl Mezrasında bulunmaktadır. İl Merkezine 45 Km. uzaklıkta bulunmaktadır. “Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir”

Bingöl'de nereler gezilmeli? İşte Bingöl'de gezilecek yerler! - Resim : 2

2. SÜLBÜS DAĞI - BİNGÖL

Volkanik bir dağ olan Sülbüs Dağı Yayladere ilçesi'nin kuzey batısında yer almaktadır. Tepesi her zaman karlı görülür. Sivri bir koni görünümündedir. Dağcılar buraya her yıl uğrarlar. Ayrıca bu dağda çeşitli av da yapılır. Dağın üstü düz olmakla beraber, uzaktan sivri görünür. Üstünde bir ziyaret vardır ve heybetli bir görünüm taşıdığı için çeşitli efsaneler yaşatır. Rivayete göre sülbüs adındaki genç bir delikanlı, starı adındaki güzel bir kıza aşık olur. Araya giren bir cadı bunların evlenmesine engel olur. Oğlan aşkından verem hastalığına yakalanarak ölür. Bu üzüntüye dayanamayan kız da çok geçmeden ölünce vasiyeti üzerine sevgilisinin yanına gömülür. Fakat cadı mezarlarının bile arasında dikenli bir ağaç şeklinde filizlenerek onları orada da ayırmak ister ve bunların öteki dünya da bile birbirlerine kavuşmadıkları rivayet edilir.

Nasıl Gidilir: Bingöl Yayladere İlçesi İl Merkezine 100 Km. uzaklıkta bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Bingöl'de nereler gezilmeli? İşte Bingöl'de gezilecek yerler! ile ilgili etiketler Türkiye Bingöl
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.