Bingöl depremi sırasında Karakoçan'daki evler yıkıldı

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen depremde Bingöl valiliği can ve mal kaybı yaşanmadığını açıklamıştı. Ancak Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, 3 evin yıkıldığı bilgisi aldıklarını ancak sayının artabileceğini söyledi. Öte yandan Karakoçan Kuşbayırı Köyü Muhtarı Mehmet Düven 7 evin yıkıldığını, AFAd ise Karakoçan'da iki konutun yıkıldığını duyurdu.

Kandilli Rasathanesi'ne göre Elazığ'ın Karakocan ilçesine bağlı Kuşbayırı'nda saat 21.28'de 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ise Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Çevre illerde de vatandaşları sokağa döken depremde Bingöl Valisi Kadir Ekinci, herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmadığını duyurdu.

Bingöl depremi sırasında Karakoçan'daki evler yıkıldı

KARAKOÇAN BELEDİYE BAŞKANI: 3 EV YIKILDI

Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, sosyal medyadan, “Merkez üssü İlçemiz Kuşbayırı köyünde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremde, ilçe merkezimizde tüm ekiplerimiz sahada olup şuana kadar ciddi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sadece köylerimizde üç evin yıkıldığı bilgisi bize ulaşmış olup, enkaz altında kalan kimsemiz olmamakla birlikte, Allah'a şükür herhangi bir can kaybı bilgisi bize ulaşmamıştır. Durum netleşince tekrardan gerekli açıklamamız olacaktır.” dedi.

KUŞBAYIRI KÖYÜ MUHTARI: 7 TANE YIKILAN EV VAR

Kuşbayırı Köyü Muhtarı Mehmet Düven ise Kanal Fırat'a, “Yıkılan evler var. Şu an karanlık mezradayız yukarıya çıkamadık. 7 tane ev var. Kaymakam bey gelmiş ilgileniyorlar. Yıkılan evler var. Kullanılan evler. Herkes var içinde şu an oturuyorlar. Köydeki nüfusumuz 200’ün üzerinde. Çok şükür can kaybımız olmadı. Herkes dışarıda. Şu an 7 evimiz yıkıldı. Ama tam yıkılmamış. Birinin duvarı yıkılmış birinin tavanı. 7 evin tamamen hasarlı olduğunu biliyoruz. Yıkık durumda. Can kaybı olmadı şükürler olsun Allah’ıma” açıklamasında bulundu.

Bingöl depremi sırasında Karakoçan'daki evler yıkıldı - Resim : 2

AFAD: 2 KONUT YIKILDI

AFAD'ın yaptığı açıklamada ise "Karakoçan'a bağlı Karaçam ve Çelebi köylerinde 2 konut yıkıldığı. Enkaz altında kalan vatandaş yok." denildi.


ELAZIĞ VALİLİĞİ: 5 KÖY ETKİLENDİ

Depremle ilgili açıklama yapan Elazığ Valiliği, 5 köyün kısmen etkilendiğini, herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

 

 

Bingöl depremi sırasında Karakoçan'daki evler yıkıldı ile ilgili etiketler Bingöl Karakoçan deprem evler yıkıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının asılmasına yönelik önergeye dikkat çeken bir cevap verdi. Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.