Binance kullanıcı güvenliği için SAFU'yu 1 milyar dolara çıkardı

Binance, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için devreye aldığı ‘Kullanıcılar için Güvenlik Varlık Fonu’nun (SAFU) büyüklüğünü 1 milyar dolara çıkardı. Kullanıcılarının güvenliğini her zaman birincil olarak konumlandıran Binance, bir yatırım şirketi veya serbest fon olmadığını vurguluyor.

Dünyanın lider blokzincir ve kripto ekosistemi Binance, Kullanıcılar İçin Güvenli Varlık Fonu’nu (SAFU) tekrar 1 milyar dolara çıkardığını açıkladı. SAFU, Binance’in kullanıcılarını olağanüstü durumlarda korumak için 2018 yılında oluşturduğu bir acil durum sigorta fonu işlevini üstleniyor.

BİNANCE, SAFU'YU ÜST DÜZEYDE TUTACAĞINA SÖZ VERDİ

Binance Ocak 2022’de SAFU’nun 1 milyar dolar değerinde olduğunu duyurmuş ve son dönemde yaşanan volatilite nedeniyle, bu değer 735 milyon dolara düşmüştü. Binance, Kasım 2022 itibarıyla SAFU bakiyesini yeniden 1 milyar dolara çıkardı. Kullanıcıların ve geniş çaplı kripto ekosistemine SAFU'nun her zaman oldukça yüksek bir seviyede kalacağına ilişkin söz veren Binance, bu sözü yerine getirmeye ve dahası geliştirmeye devam edeceğini bildirdi.

Kullanıcı menfaatlerini korumayı önceliği haline getiren Binance, diğer merkezî borsaları da kendilerini takip etmeye ve sigorta fonlarının cüzdan adreslerini herkese açık şekilde yayımlamaya davet etti.  

BİNANCE KULLANICILARIMIZIN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLUYUZ

Öte yandan, Binance, kullanıcılarının ürünlerini kullanmak için platforma para yatırdıklarında bu fonlardan mali olarak sorumlu olduğunu ve kullanıcılarının da kesinlikle bundan emin olması gerektiğine dikkat çekiyor. Kullanıcıların kripto ekosisteminde kendilerini rahat hissetmelerini sağlamanın sorumluluğu olduğunun altını çizen Binance, güçlü siber güvenlik önlemlerinin denklemin sadece bir bölümü olduğunu aktarıyor. Binance’a göre, diğer kısım ise acil bir durumda hasarı mümkün olduğunca azaltabilecek bir güvenlik ağı. Binance ileriye dönük olarak SAFU’nun, ekosisteme karşı sorumluluklarının temel bir parçası olmayı sürdüreceğini ve piyasa koşullarına göğüs germek için geliştirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Binance kullanıcı güvenliği için SAFU'yu 1 milyar dolara çıkardı ile ilgili etiketler Binance Güvenlik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.