Binance CEO'su CZ: Hayal kırıklığına uğradım, bu sefer bir istisna yapacağım!

Dünyanın en çok kullanılan kripto para borsası Binance, bugün yaptığı açıklamada LUNA/BUSD paritesini bir süreliğine askıya aldığını ve LUNA ile UST için kripto para çekme limitlerini ağ istikrarlı hale geldiğinde tekrar açılacağını bildirdi. Öte yandan Binance CEO'sunun yaptığı açıklamada, kullanıcıların korunması için gerekli adımların atıldığı bildirildi.

Kripto para ekosisteminde en çok kullanılan borsa olan Binance LUNA/BUSD paritesindeki alım satım işlemleri belirsiz bir süreliğine askıya aldığını bildirdi. Binance’in CEO’su CZ yaşanan LUNA düşüşüne ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada hayal kırıklığına uğradığını bildirdi.

"BELİRSİZ SÜRELİĞİNE ASKIYA ALDI"

Binance'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Değerli Kullanıcılarımız, LUNA/BUSD paritesindeki alım satım işlemleri belirsiz bir süreliğine askıya alınmıştır. LUNA ve UST için kripto çekme işlemleri, ağ istikrarlı hale geldiğinde açılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

 

Binace CEO’su CZ Twitter paylaşımlarında, Binance’de kullanıcılarımızı korumaya önem veriyoruz, bu sebeple de LUNA işlemlerini askıya aldık.” diyerek açıklamalarına başladı.

Terra protokolünün barındırdığı kusurlar sebebi ile yüksek miktarda LUNA basıldığını belirten CZ, daha sonrasında platformun ağı durduğunu söyledi. Borsalarda mevcut olan LUNA dışında yeni basılan LUNA’lardan habersiz, fiyatın daha da düşeceğinin farkında olmayan kullanıcıları sebebi ile işlemleri askıya aldıklarını belirtti.

İSTİSNA YAPACAKLAR

Binance’in her zaman sektörü kucaklayan, yardımcı olmaya eğilimli bir yaklaşım sergileyen ve tarafsız bir şekilde ilerlemeye çalışan bir platform olduğunu söyleyen CZ bu sefer bir istisna yapacağını ve bu yaklaşımın dışında hareket edeceğini söyledi.

Terra ekibinin UST ve LUNA krizini ele alış (alamayış) şeklinden dolayı fazlasıyla hayal kırıklığına uğradığını belirten CZ, ekipleri ile iletişime geçtiklerini ve ağı tekrardan çalıştırıp fazladan basılan UST’yi de yakmalarını talep ettiklerini ancak bir dönüş alamadıklarını ifade etti.

 

Yardım etmeye çalıştıklarını ve toplulukta farklı görüşler olduğunu bildiklerini söyleyen CEO, süreci 7/24 yakından takip ettiklerini ve kullanıcılarını korumanın en iyi yolunun ticaret işlemlerini askıya almak olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı. Alınacak tüm aksiyonların Binance’in resmi Twitter hesabı üzerinden duyurulacağını belirtti.

 

NE OLMUŞTU?

Kripto para piyasasında önce sabit coin TerraUSD'de düşüş dalgası yaşanmıştı. 1 dolara sabit olması gereken TerraUSD, 0,35 dolara kadar gerilemişti. Terra ağının kripto parası LUNA'da ise kayıp yüzde 97'yi bulmuş, bu durum piyasada endişeleri tetiklemişti.

Binance CEO'su CZ: Hayal kırıklığına uğradım, bu sefer bir istisna yapacağım! ile ilgili etiketler Bitcoin cz luna Binance luna/busd
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.