Binali Yıldırım'a kabinede önemli görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler zirvesi kapsamında ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarette ilginç görüntüler kameralara yansıdı.

Erdoğan bugün, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda, BM 74'üncü Genel Kurulu Genel Görüşmelerine katılarak Genel Kurul'a hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca zirve kapsamında genel kurula hitap eden ABD Başkanı Donald Trump'un konuşmasını da dinledi.

BM ZİRVESİNDE BİNALİ YILDIRIM DETAYI

Genel kurul görüşmelerinde Türk heyetinin oturma düzeni ise oldukça dikkat çekiciydi.

Kabinede herhangi bir görevi olmamasına karşın eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen yanında oturduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı'nın ABD ziyaretinde kendisine eşlik eden Binali Yıldırım hakkındaki önemli gelişmeleri ise iktidara en yakın gazetecilerden Mehmet Barlas açıkladı.

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, ABD dönüşünde Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını açıkladı.

Bu bilginin kesin olduğunu belirten Barlas, ayrıca, "Spekülasyon yapmıyorum, bilgi veriyorum" diyerek iddiasını kuvvetlendirdi.

Kabinede de önemli değişiklikler olacağını öne süren Barlas, NTV canlı yayınında şu ifadeleri kullandı;

"Cumhurbaşkanı konuşurken dinleyicilere baktım bizim Türkiye bölümünde Binali Yıldırım oturuyordu.

Binali Yıldırım Kanada'daydı Kanada'dan Birleşmiş Milletler'e gelmiş.

Türkiye'in iç politikasına ilişkin geleceğe yönelik bir bilgi vereyim size; Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan döndükten sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak, bu kesin.

Bilgi olarak veriyorum bunu spekülasyon değil, spekülasyona dönük bir bilgi daha vereyim, hep bekleniyor Bakanlar Kurulu değişecek mi değişmeyecek mi? Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduktan, fiili başbakan olduktan sonra galiba bakanlıklar da ikiye bölünecek.

Özellikle iki tane bakanlığın olduğu tek bakanlık ikiye ayrılacak, mesela Hazine ve Maliye, mesela kültür ve bilmem ne... Ve yatırım bakanlıklarının hepsi Binali Yıldırım'a bağlanacak."

Binali Yıldırım'a kabinede önemli görev ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.