Bin ihracatçıya 1 milyar TL kredi desteği verilecek

Sadece ihracatçılara hizmet veren ve ihracatçıların teminat ve finansman sorunlarını kaldırmayı hedefleyen İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE AŞ) yaklaşık iki aydır faaliyetlerine devam ediyor. Bu süreçte yaklaşık 4 binin üzerinde şirkete destek veren firma, binde yakın ihracatçının 1 milyar liralık finansman ve teminat sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Eximbank'ın öz kaynaklarıyla 13 Ekim'de kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi ile ihracatçıların en büyük sorunu olan kredide kefalet sorunu ortadan kaldırılıyor. Bu sayede ihracatçıların krediye erişim maliyetleri düşerken ihracatın tabana yayılması hedefleniyor.

4 BİN BAŞVURU

Teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan ihracatçılara kaynak sağlayan şirkete, 4 binin üzerinde ihracatçı başvurdu. Bine yakın ihracatçı da önümüzdeki günlerde destekten yararlanacak.

Söz konusu bin firmaya yaklaşık 1 milyar liralık kaynak sağlanacak. Önümüzdeki yıllarda da bu destek 3-4 milyar liraya ulaşacak. Kredi üst limitinin 15 milyon liraya çıkarıldığı şirketin desteklerinden önümüzdeki günlerde KOBİ'ler de yararlanabilecek.

GÜÇLÜ YAPIYA SAHİP


İhracatçı birlikleri üzerinden gerçekleştirilen ihracat işlemlerinden belli oranlarda yapılan kesintilerin de şirketin sermayesine aktarılmasıyla, İGE AŞ'ye ilave sermaye katkısı sağlanarak sürekli güçlü bir finansal yapı içerisinde olması ve böylece kendini yenileyen bir sermaye yapısı oluşturulması sağlanacak.
Ticaret Bakanlığı ihracatçıların önündeki engelleri kaldırarak, mevcut pazarlarda Türkiye'nin yerini sağlamlaştırmasını hedefliyor.

Bin ihracatçıya 1 milyar TL kredi desteği verilecek ile ilgili etiketler İhracat kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.