Bill Gates'in parasını prezervatife yatırdılar!

Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın desteklediği bilim insanları, cinsel yolla bulaşan hastalıkları önleyen ve istenmeyen gebelikleri azaltan yeni bir kondom icat ettiklerini açıkladılar...

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates tarafından 2000 yılında kurulan vakıf, milyonlarca insana yardımcı olmak için dünyanın dört bir tarafında faaliyet gösteriyor.

Bulaşıcı hastalıklar, açlık, çocuk hakları ve eğitimde fırsat eşitsizliği gibi dünyadaki kritik problemlerle mücadele eden vakıf, birçok kuruluşla işbirliği içinde çalışıyor.

Royal Society Open dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından fonlanan bir grup bilim insanı, kendi kendini yağlayan bir kondom icat etti. Bu özelliği sayesinde cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve istenmeyen gebelikleri önleyen kondom, kaygan yapısını uzun süre muhafaza edebiliyor.

Yüksek kaliteli hidrofilik polimer malzemeden üretilen kondom, normal kondomlara kıyasla çok daha rahat bir kullanım sunuyor.

Boston Üniversitesi'nden Araştırmacı Prof. Mark Grinstaff, BBC 'ye verdiği demeçte, “Kondom, vücut ısısıyla temas ettiğinde kendi kendini yağlıyor. Ayrıca uzun bir süre kayganlığını korumayı başarıyor, ancak kondomu diğer markalara kıyasla ne kadar iyi performans verdiğini tam olarak anlamak için daha fazla test yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Grinstaff, çiftlerle yapılan klinik çalışmaların önümüzdeki yılın başlarında başlayabileceğini söylüyor. Öte yandan Boston Üniversitesi’nden bir girişim şirketi, ürünü ticarileştirmek için çalışmalara başladı bile.

Kondom şu ana kadar 33 erkek ve kadın üzerinde test edildi. Çalışmaya katılanların yüzde 43’ü kendi kendini yağlayan kondumun prezervatif kullanımını artıracağını ve bulaşıcı hastalıkları azaltabileceğini belirtti.

Bill Gates'in parasını prezervatife yatırdılar! ile ilgili etiketler bill gates melinda gates boston üniversitesi kendini yağlayan prezervatif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.