Bilkent Üniversitesi'nden uzaktan eğitimde ilginç kopya önleme yöntemi

Üniversitelerde kopyayı önlemek için Bilkent Üniversitesi ilginç bir uygulama başlattı. Üniversite yönetimi Hababam Sınıfı'nda Mahmut Hoca'yı bile kıskandıracak bir yöntem buldu ve öğrencilere birer ayna gönderdi!

Üniversitelerde uzaktan eğitim sürerken en önemli problemlerden biri de sınav güvenliği. NTV'nin haberine göre, Ankara Bilkent Üniversitesi bunu ilginç bir yöntem ile sağlamaya çalışıyor. Üniversite sınavlarda kopya çekilmesini engellemek için her öğrenciye bir ayna gönderdi.

NASIL ÇALIŞACAK?

Sınava girecek Öğrenciler bu aynayı bilgisayarı gösterecek şekilde yerleştirecek. Böylece uzak masaüstündeki görevli öğrencinin ekranını görebilecek. Böylece yardım alıp almadığı sınav boyunca kontrol edilecek.

Bilkent Üniversitesi'nden uzaktan eğitimde ilginç kopya önleme yöntemi ile ilgili etiketler kopya uzaktan eğitim Bilkent Üniversitesi yöntem ayna

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.