Bilirkişi raporlarına ayar: Süre kısalıyor

Adalet Bakanlığı, bilirkişi raporlarının geç tesliminden kaynaklı gecikmelerin önüne geçmek için harekete geçti. Bakanlığın getirdiği yeni sisteme göre, rapor teslim süresi 110 günden 30 güne düşürüldü.

Adalet Bakanlığı, bilirkişi raporlarındaki gecikmeleri önlemek için 'Rapor Teslim Kontrolü Uygulaması'nı hayata geçirerek ortalama rapor teslim süresi 30 güne düştü.

Bilirkişilik Dairesi Başkanlığı tarafından, 7 Eylül 2020'de bilirkişilerin uyacağı rehber ilkeler ve bilirkişilik raporlarında bulunması gereken standartlar belirlendi.

Bu belgeyle bilirkişi raporlarının yazımında ülke genelinde geçerli olacak standartlar oluşturuldu, böylece uygulama birliğinin sağlanması amaçlandı.

Öte yandan kanun yolu incelemesinde tespit edilen yetersiz ve hatalı rapor yazan bilirkişilerin puanlarının kırılması ve sürekliliği halinde listeden çıkarılarak bilirkişilik siciline işlenmesi planlanıyor.

Bilirkişi raporlarına ayar: Süre kısalıyor ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı rapor bilirlişi rapor teslimi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.