Bilirkişi olarak atanan FDD'nin kirli ilişkileri...

ABD'de görülen ve Reza Zarrab'ın sanıkken tanık konumuna geçtiği davada her gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. İşte bilirkişi olarak atanan FDD'nin kirli ilişkileri...

Gazeteci İdris Kardaş, FDD'nin 15 Temmuz ve Katar krizindeki karanlık rollerini deşifre etti.

Davanın bilirkişisi olarak atanan FDD’de üst düzey yönetici olan iki kişinin BAE’nin ABD büyükelçisi ile olan ilişkileri ve 15 Temmuz, Katar operasyonundaki görüşleri ve rollerini biraz inceleyelim.

FİNANSMANI NETENYAHU VE TRUMP'UN DOSTU SAĞLIYOR

FDD'nin finansmanını; İsrail Başbakanı Netenyahu'nun sıkı dostu ve Trump'un seçim kampanyasının en büyük destekçilerinden milyarder Sheldon Adelson sağlıyor.

TÜRKİYE VE KATAR HEDEFİNDE

FDD'nin son yıllarda hedefe aldığı ve terör örgütlerine destek veriyorlar diye algı operasyonları yaptığı iki ülke var. Türkiye ile Katar.

DANIŞMANIN 15 TEMMUZ ÖNCESİ İFADELERİ

FDD danışmanlarından Hannah’ın 15 Temmuz’dan bir ay önce Foreign Policy’de yazdığı makaleden bir bölüm: Sorunun büyük kısmı Erdoğan’ın ta kendisi. Gitse yada kontrol edilse çok iyi olur.

kardaA1

CHP İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİLER

FDD’nin Katar operasyonu için Dahlan ile yapacağı görüşme notlarından bir bölüm. Bu görüşme başlıklarından en kritiğini Türkiye’de de CHP lideri Kılıçdaroğlu dillendirmişti. Yine birlikte hareket ediyorlardı.

Bir diğer yazışmada 11-14 Haziran tarihlerinde FDD'nin BAE devlet yetkilileriyle planladığı bir konferansın maddeleri var: Türkiye'yi daha iyi davranış sergilemeye yönlendirmek ya da mecbur etmek için atabileceği adımlar.

2

DANIŞMAN: TÜRKİYE'DE HALA DARBE RİSKİ VAR

Zarrab davasında bilirkişi olarak atanan kurum FDD’nin kıdemli danışmanının Foreing Policy makalesinden bir bölüm daha. 15 Temmuz’dan 1 ay önce: Türkiye'de hala bir darbe riski var. Türkiye, yoldan çıkan bir NATO müttefiki ve er yada geç bir hesaplaşma günü ihtimal dahilinde"

3

17-25 ARALIK KUMPASINI İŞARET ETTİ

FDD’nin bilirkişilerinden Schanzer Nisan 2013’teki bir konuşmasında Temmuz’dan sonra işlerin hangi yöne gideceğini görmek enteresan olacak, demişti. Yani 17-25 Aralık kumpasını haber veriyordu.

4

Zarrab davasında bilirkişi olan FDD yöneticisi Schanzer: "Türkiye’nin teröre destek verdiğini duyuyoruz. Söylentiler var. Bunları konfirme edemiyoruz ama hissediyoruz." Bilirkişinin haline bak. Hissediyormuş, söylentiler varmış.

5

Zarrab davasına bilirkişi olarak atanan FDD kurumunun ve kişilerin Türkiye’ye karşı 17-25 Aralık, 15 Temmuz ve daha nice operasyonlarda dahilleri, bilgileri, yönlendirmeleri olduğu çok açık. BAE ile sızan e-mailleri bile yeterli kanıttır. Konuşmalar ve yazdıkları da ortada.

6

KURYE CHP'Lİ ESKİ VEKİL

Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü” iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir de FDD’nin içinde yer alıyor. Resim tamamlanıyor böylece. Hala davanın hedefinin TR’nin geleceği Erdoğan olmadığını düşünenlere gelsin...

Bilirkişi olarak atanan FDD'nin kirli ilişkileri... ile ilgili etiketler fdd bilirkişi zarrab davası kirli ilişkiler idris kardaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.