Prof. Dr. Ateş Kara: Risk grubunu aşılarsak şubat ayında rahatlarız

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların ne zaman esnetileceğine ilişkin soruları yanıtlayan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, ''Büyüklerimizi aşılarsak şubat ayında rahatlarız'' ifadelerini kullandı.

İlk olarak Çin'e bağlı Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs salgını bugüne kadar 2 milyona yakın insanı öldürdü. Yaklaşık 100 milyon insana da enfekte olan virüsle amansız mücadele sürüyor. 

Tüm dünya salgının ikinci dalgasını da geri bırakmak için çeşitli tedbirler aldı. Ülkemizde de vaka ve ölü sayılarındaki artışın ardından salgının ilk döneminde olduğu gibi kısıtlamalar devreye girdi. 

Koronavirüs aşı çalışmalarından gelen iyi haberler insanlığın yüreğine su serpse de tedbirler hala uygulanıyor. 

Konuya ilişkin Habertürk TV'den Veyis Ateş'e açıklama yapan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, 'kısıtlamaların esnetilmesi' konusunda temkinli konuştu. 

''YAŞLILARI AŞILARSAK ŞUBAT AYINDA RAHATLARIZ''

Türkiye'de dün ilk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uygulanan aşının risk grubundaki yaşlılara da uygulanması gerektiğini belirten Kara, ''Onları aşılayabilirsek şubat ayında rahatlarız'' dedi. 

Ateş'in ''15 Şubat'ta restoran ve kafelerin açılacağı iddia ediliyor'' sorusuna yanıt veren Kara, ''Birkaç parametreyi birlikte değerlendirmeleliyiz. Bir an önce, yeni normal kuralları kapsamında, kontrollü bir şekilde normale dönüş hazırlamamız gerekiyor. Özellikle okullar ve ekonomik yaşamın devamı adına aynı şekilde hazırlanmalıyız.'' dedi.

Kara sözlerine, ''Öncelikle bizim temel amacımız sağlık ve olmazsa olmazımız kayıplarımızı azaltmak. Ama hemen bunun arkasında bir planlamanın olması gerekiyor. O bakımdan aşılar çok önemli. Özellikle kayıplarımızı hızla azaltabilirsek, risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz'' diyerek devam etti.

 

Prof. Dr. Ateş Kara: Risk grubunu aşılarsak şubat ayında rahatlarız ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Korona Koronavirüs Şubat Ateş Kara aşı aşılama kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.