Bilim Kurulu üyesi böyle uyardı: Salgını film gibi düşünüyorlar, oysa bu bir dizi film

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, koronavirüs salgınına karşın önemli uyarılarda bulundu. Salgının insanlar tarafından başlayıp biten bir film olarak düşünüldüğünü söyleyen Akın, "Oysa bu bir dizi film. Bazı bölümleri heyecanlı, bazı bölümleri sıkıcı, sönük olabilir. Şu an sıkıcı bölümüne, evresine geldiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, endişe duyduğu asıl şeyin, toplumun olayın bittiğini zannetmesi olduğunu dile getirdi.

Akın bu endişesiyle ilgili şu benzetmeyi yaptı: "Bu salgını başlayıp biten film gibi düşünüyorlar, oysa bu bir dizi film. Bazı bölümleri heyecanlı, bazı bölümleri sıkıcı, sönük olabilir. Şu an sıkıcı bölümüne, evresine geldiğimizi söyleyebilirim. Ama etkisini aynı hızda devam ettiriyor; bitmedi…"

Bilim Kurulu üyesi böyle uyardı: Salgını film gibi düşünüyorlar, oysa bu bir dizi film

Mart ayı sonundaki endişelerinin nisan başında alınan tedbirlerle ortadan kalktığını sandıklarını belirten Akın, "Mayıs sonunda 500-600 seviyesini görürüz diye umuyordum ama şimdi tedirginim" dedi.

Sarıkaya'nın aktardığına göre 'derin bir nefes alıp, sözlerini hayıflanma tonunda sürdüren' Akın şöyle devam etti:

"O günkü gibi davransaydık, temmuzda ‘Alın topunuzu çıkın sokakta oynayın’ diyebilirdik. Ama şimdi söyleyemiyorum. Temmuzda da sinsi gidecek gibi görünüyor. Eğer günlük 1100-1400 arasında vakayla gidersek eylül, ekim de sıkıntılı olur. Ayrıca o dönem daha kapalı alanlarda olacağız, yakınlaşmaya başlayacağız..."

MUHARREM SARIKAYA'NIN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bilim Kurulu üyesi böyle uyardı: Salgını film gibi düşünüyorlar, oysa bu bir dizi film ile ilgili etiketler Habertürk Koronavirüs Korona Muharrem Sarıkaya Bilim Kurulu levent akın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.