Bilim Kurulu okulları neden tatil etmedi?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara CNN TÜRK canlı yayınında koronavirüs nedeniyle okulların neden tatil edilmediği sorusunu yanıtladı. Türkiye'de ilk vakanın ortaya çıktığını ancak bunun kontrol altında olduğunu ifade eden Kara, Verileri biraz daha takip etmemiz, dışarıdaki riski biraz daha takip etmemiz gerekiyor. Yarın da olabilir bir hafta sonra da olabilir. Riskin ne kadar büyüdüğüne bakmamız lazım. Okullar tatil edilmeyecek kararı bugüne özgü bir karar." dedi.

CNN Türk'te Tarafsız Bölge'ye konuk olan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, okulların neden tatil edilmediğine ilişkin vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. 

Milyonlarca velinin merakla beklediği tatil kararının neden alınmadığına ilişkin kararı "bugüne özgü" diyerek tanımlayan Prof. Dr. Kara, bugün ya da gelecek hafta tatil yönünde bir karar alınabileceğini söyledi. 

Bilim Kurulu okulları neden tatil etmedi?

Konunun çok yönlü düşünülmesi gerektiğini de ifade eden kara şunları söyledi:

"İki şekilde düşünmek lazım. Kapatılabilirdi ama çocukların eğitiminin devam etmesi de çok önemli. İkinci bir vaka olursa, ya da yurt dışından gelenler fazla, o zaman okul tatili, kalabalık alan gibi konular yeniden gündeme gelir. Eğer bu çocuklar anneanne ve dedelerinin yanına gideceklerse risk oluşturacaklar mı? Ya da biz okulları kapatırsak çocuklar alışveriş merkezlerine mi gidecekler. Verileri biraz daha takip etmemiz, dışarıdaki riski biraz daha takip etmemiz gerekiyor. İtalya'da vakalar rekor seviyede.

Yarın da olabilir bir hafta sonra da olabilir. Riskin ne kadar büyüdüğüne bakmamız lazım. Okullar tatil edilmeyecek kararı bugüne özgü bir karar."

 

Bilim Kurulu okulları neden tatil etmedi? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı tatil Koronavirüs Bilim Kurulu İtalya Virüs salgın prof. dr. ateş kara okullar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.