Bilim Kurulu bügün toplanıyor: BioNTech aşısı için 3. doz masada

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda 2 doz BioNTech aşısı olanlara 3. dozun ne zaman yapılacağının masaya yatırılması bekleniyor. Bakan Koca, toplantı sonrası yapacağı yazılı açıklama ile alınan kararları açıklayacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.00’de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Rastgele belirlenen bazı okullarda PCR taraması geçtiğimiz hafta başladı. Toplantıda, 10 pilot ilde başlatılan çalışmanın ilk sonuçları değerlendirilecek.

Bir diğer gündem başlığı ise aşılama takvimi olacak. BioNTech aşısının uygulanmaya başladığı nisan ayında çift doz aşı olanlar için 6 aylık süre bu ay doluyor.

Bilim Kurulu'nun özellikle ilk etapta aşı olan ve risk grubundakiler için 3. dozun ne zaman yapılacağına ilişkin bir karar vermesi bekleniyor. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı bir açıklama yapacak.

VAKA SAYISINDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son rakamlara göre, 29 bin 802 yeni vaka tespit edilirken, 228 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, 32 bin 269 kişi de sağlığına kavuştu.

Bilim Kurulu bügün toplanıyor: BioNTech aşısı için 3. doz masada

Bilim Kurulu bügün toplanıyor: BioNTech aşısı için 3. doz masada ile ilgili etiketler Bilim Kurulu BioNTech aşı koronavirüs aşısı 3. doz
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.