Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor! 50 bin yıldır uyuyan 'zombi virüs' uyandı!

Bilim insanları Rusya'da yaptıkları araştırmada şaşkına döndü. 50 bin yıldır buzulların altında olan zombi virüsü uyandı. İnsanlığı tehdit eden bu virüs, akıllara Baba Vanga'nın kehanetini getirdi.

Fransız bilim insanları tarafından yapılan araştırma gündeme gelmeye başladı.50 yıldır Rusya'da buzulların altında donmuş halde olan zombi virüs aslında 'bilinmeyen eski bir virüsün' çıkarılması insanlığı harekete geçirdi. 

Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor! 50 bin yıldır uyuyan 'zombi virüs' uyandı!

Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi mikrobiyoloğu Jean-Marie Alempic tarafından yönetilen araştırma, insanları korkuttu. Günümüzde var olan Covid-19'dan daha ölümcül olan virüsün insan, hayvan ve bitkiler üzerinde feci sonuçlara yol açabileceği öne sürülüyor.
Yapılan araştırma sonucunda, ortaya çıkan organik maddenin bir kısmı aynı zamanda canlanmış hücresel mikroplardan ve tarih öncesi çağlardan beri uykuda olan virüslerden oluşuyor.

Bilim insanları zombi virüslerinin insan sağlığına tehdit olmadığına dair yanlış bir görüşün olduğunu belirtti. Araştırmacılar, donmuş bölgelerden çıkarılan organizmaları incelemek için 'zombi virüslerin' bazılarını yeniden canlandırdı. 'Pandora'nın Kutusu' mitolojik hikayesine ithafen, uyandırılan virüslerden birine Pandoravirüs adı verildi ve bu virüs tam 48.500 yaşındaydı. Bu da diğer organizmaları enfekte etme potansiyeline sahip olan yeniden uyandırılan bir virüs için rekor bir yaş. Aynı ekip 2013 yılında Sibirya'da 30 bin yıllık bir virüs keşfetmişti.

Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor! 50 bin yıldır uyuyan 'zombi virüs' uyandı! - Resim : 2

Araştırmadaki yeni bulgu, her biri kendi genomuna sahip olan 13 virüsten biri. Pandoravirüs, Rusya'nın Yakutya kentindeki Yukechi Alas'ta bir gölün dibinde keşfedildi. Diğerleri ise mamut kürkünden Sibirya kurdunun bağırsaklarına kadar birçok yerde bulundu.

Virüsler üzerinde araştırma yapan bilim insanları, üm 'zombi virüslerin' bulaşıcı olma potansiyeline sahip olduğunu ve bu nedenle de dünya için bir 'sağlık tehdidi' oluşturduğunu ortaya çıkardı.

Sürekli eriyen buzullar nedeniyle maalesef donan virüsler yeniden canlanıyor. Bilim insanları tüm 'zombi virüslerin' bulaşıcı olma potansiyeline sahip olduğunu ve bu nedenle de dünya için bir 'sağlık tehdidi' oluşturduğunu ortaya çıkardı.

Uyandılan Pandovirüs olarak adlandırılan virüs keşfedilen virslerin sadece bir kısmı. Pandovirüs haricinde Haziran 2021'de Rus bilim adamları, Kuzey Kutbu'nda 24.000 yıldır donmuş olan "zombi" bakteriyi diriltmişlerdi.

Zombi virüsün yeniden canlanması virüs ile ilgili kehanette bulunan Baba Vanga'nın kehaneti akıllara geldi. Yıllar önce Baba Vanga 2022 yılı içerisinde Sibirya’da ölümcül bir virüsün keşfedileceğini öngörmüştü. Söz konusu virüsün hızla yayılıp kontrolden çıkacağı da korkutan öngörüler arasında yer almıştı. Sibirya'daki keşif sonrası Bulgar kâhin Baba Vanga'nın kehaneti yeniden gündeme geldi.

Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor! 50 bin yıldır uyuyan 'zombi virüs' uyandı! - Resim : 3

TikTok'ta zaman yolcusu olduğunu ve 3000 yılından geldiğini iddia eden @timetraveller300 adlı hesap da Kasım 2022'de ölümcül bir virüsün tespit edileceğini açıklamıştı. TikTok kullanıcısı, yayladığı videoda "Kasım 2022. Bilim insanları Antarktika kaynaklı ölümcül bir virüs keşfedecek. Ocak 2023'te CERN, Mandela etkisi ve uzaylı iletişimi gibi garip olaylara neden olacak daha fazla deneye devam edecek. Mart 2023'te Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sona edecek ancak karşı denizde yeni bir savaş çıkacak" demişti.

Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor! 50 bin yıldır uyuyan 'zombi virüs' uyandı! ile ilgili etiketler Zombi Virüs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.