Bilim insanlarından korkutan keşif

Alman bilim insanları yaptıkları araştırmada, Kovid-19'a yakalanan kişilerde kullanılan sıtma ilacı etken maddesi 'klorokin'in koronavirüsün insan hücrelerine girişini önlemediğini tespit etti. Yapılan araştırmaya göre 'klorokin' koronayı durdurmak bir tarafa virüsün hücreye girişini önlemek için aktifleşen hücre çeperindeki enzim ve endozomları da bloke ediyor.

Araştırmayı Alman Primat Merkezi Enfeksiyon Biyolojisi Birimine bağlı Leibniz Primat Araştırma Enstitüsünden bilim insanları yaptı.

Bilim insanları, Kovid-19 tedavisinde de kullanılan sıtma ilacı etken maddesi “klorokin”in yeni tip koronavirüsün akciğerlerde yayılmasına yönelik etkisini tespit etmek için bir araştırma gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmada, virüsün hücreye zarın plazmasını eriterek ya da hücreye giren taşıyıcı enzimlerle girdiği ve hücre çeperindeki enzim veya endozomların aktifleştirilmesiyle virüsün hücreye girişinin engellendiği tespit edildi.

“KLOROKİN BLOKE EDİYOR”

Ancak sıtma ilacındaki klorokin’in, Kovid-19 virüsünün akciğer hücresine girmesini engellemek için tek silah olan hücredeki aktifleşmesi gereken enzimleri çoğunlukla bloke ettiği belirlendi.

Enfeksiyon Biyolojisi Biriminin Başkanı Stefan Pöhlmann, bu çalışmanın klorokin’in Kovid-19’un insanların akciğer hücrelerine girmesini ve hücrelerde yayılmasını engelleyemediğini gösterdiğini ifade etti.

Pöhlmann, potansiyel Kovid-19 ilaçlarına yönelik yapılacak çalışmalarda, hücre yapılarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, kaynak ve zamanın boşa harcanmamasını tavsiye etti.

Alman bilim insanlarının bu çalışması, “Nature” Dergisinde yayımlandı.

Bilim insanlarından korkutan keşif ile ilgili etiketler Alman klorokin . hücre
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.